U bent hier

ZORG Magazine, maart 2016, n°37

Het maart-nummer van ZORG Magazine staat helemaal in zorginnovatie in de regio Limburg. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, eenmalig hoofdredacteur, zet een aantal boeiende innovatieve projecten in de kijker. 

Sterker dan tevoren   In een uitgebreid interview praat Vlaams minister Jo Vandeurzen over de meest recente ontwikkelingen, de groei en de vooruitzichten van Limburgse projecten, bedrijven en organisaties én de impact daarvan op de zorgsector.

Lifetechvalley   LifeTechValley is hét paradepaardje van Limburg en moet volop gaan inzetten op de zorgsector. Voorzitter professor Piet Stinissen hoopt dat Limburg, door dit project, het centrum van Healthy Ageing kan worden.

Samenwerken heruitgevonden in Limburg: Cardiologen ZOL en Jessa bundelen de krachten   De cardiologische diensten van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) en het Jessa Ziekenhuis bundelen al enkele jaren hun krachten en mét resultaat. Onze redactie liet de twee vooraanstaande cardiologen, Pieter Vandervoort en Paul Dendale aan het woord over hun unieke samenwerking en over de toekomstplannen voor de gezondheidszorg in Limburg.

Limburgs ondernemerschap: Innovatie in de zorgsector in drie stappen   ZORG Magazine presenteert drie Limburgse ondernemers die elk in een andere fase van vermarkting zitten. Als eerste komt Qompium aan het woord, een bedrijf dat nog moet bewijzen dat ze de markt op mogen. Vervolgens komt Archer Research aan bod, een bedrijf dat al twee jaar draait. Ten slotte vertellen ze bij RS scan als meer ervaren ondernemer over de stap naar internationalisering.

Verder in dit nummer:

  • Korte berichten
  • Zorg op Twitter
  • Otium Care by Mecam
  • Logistieke traceerbaarheid
  • ZorgAndersTv programmatie
  • Psychosociale aspecten op het werk
Wilt u het magazine downloaden of heeft u interesse in een bepaald artikel?

Artikels

Sterker dan tevoren: uitgebreid interview met Vlaams minister Jo Vandeurzen
Limburg, de motor van healthy aging: LifeTechValley, een netwerk voor ondernemers in de ouderenzorg
Samenwerken heruitgevonden in Limburg: Cardiologen ZOL en Jessa bundelen de krachten
Limburgs ondernemerschap: Archer, Qompium, RS Scan
Otium Care: Mecam Group richt zich op een vergrijzende markt
Logistieke traceerbaarheid in ziekenhuizen (H.Essers)
Aandacht voor psychosociale aspecten op het werk (IDEWE)
Mag België trots zijn op zijn gezondheidszorg? Lieven Annemans presenteert zijn visie.
ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief