U bent hier

ZORGwerkgever 2015: WZC Familiehof

In de categorie kleine tot middelgrote woonzorgcentra, werd WZC Familiehof uit Schelle tot ZORGwerkgever van het jaar 2015 gekroond. Bekijk hier de ZorgAndersTv-reportage.

Woonzorgcentrum Familiehof in Schelle bestaat sinds 1987, toen met 18 kamers. Op dit ogenblik zijn er 84 bedden. De bewoners zijn overwegend zorgbehoevend of dementerend.

In 2016 komen er 25 bedden bij waardoor Familiehof in totaal zal beschikken over 49 RVT-, 29 ROB-, 6 KV- en 25 herstelverblijf bedden. Tevens worden er volgend jaar nog 80 assistentiewoningen in gebruik genomen.

Op dit ogenblik werken er 73 personen. Voor Familiehof is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt zichzelf te ontplooien. Verschillende van de huidige medewerkers zijn nog gestart als jobstudent. Eén van hen is intussen doorgegroeid tot kwaliteitscoördinator en verantwoordelijke van de assistentiewoningen. Sinds de start van diverse werkgroepen, nu een jaar geleden, is er een grotere betrokkenheid van de medewerkers met het woonzorgcentrum. De werkgroepen mogen voorstellen uitwerken ter verbetering van allerhande zaken. Medewerkers krijgen hierdoor meer inspraak waardoor hun verantwoordelijkheidszin en motivatie toenemen, licht Koen Valgaeren, directeur WZC Familiehof, toe.

Familiehof beschikt over een moderne infrastructuur en probeert steeds mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector. Dit maakt dat er steeds een zekere dynamiek zit in de organisatie. Zo trachten ze te vermijden vastgeroest te geraken in routines. Ondanks de snelle groei van het zorgbedrijf mag de kwaliteit van de dienstverlening en de medewerkerstevredenheid niet uit het oog verloren worden. Snelle veranderingen in organisatie, structuur en dienstverlening zijn niet altijd even gemakkelijk te volgen voor bewoners, familie en medewerkers. Vandaar tracht de directie, samen met de verantwoordelijken, steeds dicht bij hen te staan en een open communicatie te voeren. Dit is ook één van de redenen waarom Familiehof zich op de sociale media gewaagd heeft. Sinds kort kan u Familiehof dan ook, naast de website, vinden op Facebook.

Het is dankzij de medewerkers dat woonzorgcentrum Familiehof kon uitgroeien tot wat het nu is. Een b(l)oeiende, groeiende zorgonderneming!

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief