U bent hier

ZORGwerkgever 2015: Woonzorgnetwerk Vincenthove

In de categorie grote woonzorgcentra werd, woonzorgnetwerk Vincenthove tot ZORGwerkgever van het jaar 2015 gekroond. Bekijk hier de ZorgAndersTv-reportage.

Het Woonzorgcentrum Vincenthove (118 WGH) met Kortverblijfcentrum Vincenthove (8WGH), het Dag- én Nachtverzorgingcentrum den haard (15 VEH + 4 kamers nachthotel) en het Serviceflatcomplex De Rozelaar (30 flats).

Het Woonzorgnetwerk Vincenthove gaat voor WARME Zorg
waar Waardigheid centraal staat, 
Aangepast en Af tot in de puntjes … 
waar vRiendelijkheid en Respect de dRijfveren zijn, 
op Maat met aandacht voor het eigen levensverhaal en het eigen 
levensritme, 
met Enthousiame en Ethisch onderbouwd.

WARME Zorg voor de toevertrouwde ouderen is pas mogelijk als ook medewerkers met hetzelfde respect en met dezelfde vriendelijkheid benaderd worden. In de voorbije 5 jaar werd er hard gewerkt aan deze zorgattitude en collegiale omgang met elkaar. De waarderende benadering (Appreciative Inquiry) vormt de methodiek om deze WARME Zorg voor bewoners, gebruikers, familie en bezoekers waar te maken maar evenzeer om deze WARME Zorg voor medewerkers waar te maken. 

Specifiek krijgen medewerkers uitgebreide mogelijkheden om het werk en het gezinsleven op een evenwichtige manier op elkaar af te stemmen. Dit kan door een grote flexibiliteit te creëren in het bepalen van hun huidige gewenste jobtime, thematische verloven in te bouwen indien gewenst en andere I-deals af te sluiten, die voor hen en voor het team een meerwaarde kunnen betekenen. Daarnaast krijgt ook ‘zelfzorg’ een grote aandacht. Vincenthove is ervan overtuigd dat mensen pas echt goed voor anderen kunnen zorgen als zij ook goed voor zichzelf zorgen. Medewerkers die dit wilden konden dit jaar, gedurende 8 weken, een volledige opleiding ‘Mindfulness’ volgen, voegt Luc Bulckens, directeur Vincenthove, er nog aan toe.

De waarderende benadering wil mensen zoveel mogelijk kansen bieden om hun talenten te laten groeien. De waarderende benadering heeft in zich een (groei) kracht van humaniteit en integriteit. Zo sluit ze naadloos aan bij de spiritualiteit van WARME Zorg.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief