U bent hier

ZORGwerkgever 2015: Nursingtehuis Pamele

In de categorie residenties voor personen met een beperking, werd Nursingtehuis Pamele uit Kortrijk tot ZORGwerkgever van het jaar 2015 gekroond. 

Door de hoge verpleegtechnische zorgnood van de cliënten bestaat het personeel grotendeels uit zorg- en verpleegkundigen. 

Zij bieden niet enkel zorg maar helpen ook de cliënten begeleiden vanuit een orthopedagogisch standpunt. In Pamele vinden zij een unieke combinatie tussen zorg en begeleiding. 

In maart ’13 verhuisde Pamele naar een nieuwbouw die maximaal aangepast is aan de noden van de cliënten. Opvallend zijn de ruime leefruimtes, de lichtinval, de technologische hulpmiddelen en de huiselijke materialen. Dit alles maakt het tehuis, naast een aangename leefruimte voor de cliënten, ook tot een aangename werkomgeving. 

Pamele maakt deel uit van de Zorggroep H. Hart, dat een gedifferentieerd aanbod aan zorgdiensten biedt. Binnen de Zorggroep zijn talrijke mogelijkheden naar carrièrewijzigingen en –kansen. De Zorggroep H. Hart is een dynamische en innoverende zorgaanbieder die steeds groeit, wat nieuwe kansen en uitdagingen voor medewerkers met zich meebrengt. Het overkoepelende HR-beleid houdt steeds rekening met vragen van personeel en probeert deze zoveel mogelijk te beantwoorden.

Jobvoldoening, een goede teamspirit, ervaren leidinggevenden, ruimte voor zelfontplooiing en initiatief staan centraal en vormen de basis van een goede werksfeer. Een aangename werkorganisatie met een familiaal gerichte work-life balance zorgt voor jobtevredenheid. Pamele is één van de weinige voorzieningen waar personeel slechts 1 op 3 weekends werkt. Het beleid verwacht van zijn leidinggevenden een coachende leidingstijl waar plaats is voor inspraak, overleg en medezeggenschap van het personeel. Leidinggevenden worden gezien als de spil van de voorziening, die een grote bijdrage leveren tot de personeelstevredenheid. Zij kunnen de personeelsgroep tot een hoger niveau van functioneren brengen door ze vrijheid en verantwoordelijkheid te geven.

Overkoepelend wordt voorzien in een ruim, intern aanbod bijscholingen voor het personeel en een aantal extra voordelen (kortingskaart bij handelaars, uitgebreide restaurantwerking, meeneemmaaltijden, personeelsvriendelijke prijzen bij het eigen schoonheids- en kapsalon, gebruik fitnessruimte, …). Pamele vindt het ook belangrijk om bijkomende personeelsactiviteiten te organiseren (personeelsbarbecue, Sinterklaasfeest, sportnamiddag, teambuilding,…).

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief