U bent hier

Zorgwerkgever 2013: WZC Heilig Hart ZWG 2013

Op dinsdag 10 december werden de awards voor de beste ZORGwerkgever uitgereikt. WZC Heilig Hart sleepte een mooie nominatie in de wacht in haar categorie. ZORGwerkgever zet zorgorganisaties in de kijker met een uitmuntende werknemerstevredenheid binnen de voorziening.

Het zorghotel (wzc) Heilig Hart in Kortrijk is ingebed in een ruim aanbod aan andere diensten zoals thuisverpleging, kinderdagverblijf, gehandicaptenzorg, een expertisecentrum dementie, diensten met dienstencheques, comabedden, etc.

Zorggroep H. Hart is een dynamische supraregionale zorgaanbieder die “the art of care” als één van zijn doelstellingen voorop stelt. “Deze kunst en kunde om zorgbehoevende bewoners te begeleiden en te verzorgen krijgt een toegevoegde waarde door tevreden medewerkers. Zij voelen zich goed in hun job en dit leidt tot een hogere kwaliteit van zorg wat onze bewoners ten goede komt .”

Woon- en Zorghotel H. Hart is meer dan zomaar een woonzorgcentrum. Het is een residentieel zorghotel waar men kan wonen of verblijven (centrum voor kortverblijf). Het telt 180 erkende plaatsen, waarvan 141 voorzien voor bewoners met een RVT-profiel. De hoofddoelstelling van het woon- en zorghotel is het aanbieden van “zorg op maat ” in een huiselijke en familiale omgeving. De bewoner staat hier centraal, waarbij het behoud in de stimulatie van de autonomie primeren, zowel de woon- als begeleidingsvormen zijn hierop afgestemd.

“Voldoening vinden in de eigen job, een goede teamspirit, ervaren leidinggevenden, ruimte voor zelfontplooiing en initiatief vormen de basis van een goede werksfeer. Een aangename werkorganisatie met een familiaal gerichte work-life balance met o.a. 1 weekend op 3 werken, zorgt voor een jobtevredenheid .”