U bent hier

Zorgidee 2014

Op donderdag 6 februari organiseerde LifeTech Limburg in Hasselt voor de vierde keer Zorgidee, het symposium voor zorginnovatie. Ondernemers, leidinggevenden en academici uit de zorgsector bliezen verzamelen in Hasselt voor een blik op de toekomst.

Op de zorginnovatiemarkt kregen bezoekers een selectie van 24 innovatieve projecten voorgeschoteld, die meedongen naar de Zorgidee-award. Er vielen niet alleen nieuwe mogelijkheden te ontdekken maar vooral ook heel wat inspiratie op te doen over hoe die nieuwe ontwikkelingen de zorgsector ten goede kunnen komen. Aan de hand van drie lezingen kregen bezoekers op Zorgidee trouwens te horen hoe nieuwe technologieën, therapieën en zelfs robotica intussen al volop hun weg vinden in de gezondheidszorg. Aan Minister van Innovatie Ingrid Lieten viel de eer te beurt om op deze bijeenkomst het startschot te geven voor ‘iMinds Health’, het nieuwe digitale innovatiecentrum rond zorg en gezondheid met als doel de grote uitdagingen binnen de sector aan te pakken en met duurzame ontwikkelingen voor de dag te komen.

Op de innovatiemarkt werd het symposium uiteindelijk afgesloten met de uitreiking van de Zorgidee-award voor het meest innovatieve project. Bella Stoma en Cardimoni eindigden op een gedeelde tweede plaats, maar het was Wouter Uten van UgenTec die voor zijn ‘Fast Finder’-software de hoofdprijs ontving uit handen van gouverneur Herman Reynders. 

ZorgAndersTv was aanwezig op ZorgIdee en sprak er met prof. dr. Piet Stinissen (LifeTech Limburg), Vlaams Minister van Innovatie Ingrid Lieten, Peter Dedrij (MIC Vlaanderen) en prof. Phd Piet Verhoeve (IMinds), maar liet daarnaast ook enkele exposanten van de zorginnovatiemarkt aan het woord.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief