U bent hier

Winnaar Zorgwerkgever2015: Seniorie Kesterberg

Op maandag 30 november werden de jaarlijkse ZORGwerkgever awards uitgereikt. Er waren winnaars in 6 verschillende categorieën maar de ultieme winnaar van de avond was toch wel Seniorie Kesterberg uit Gooik, die de hoogste score behaalden in alle categorieën van de ZORGwerkgever bevraging en zo aan de haal gingen met de titel “Beste ZORGwerkgever2015.” 

Seniorie Kesterberg is een prachtige hedendaagse voorziening gelegen in het landelijke Leerbeek. Het is tevens een levensloopbestendige woonvorm met de focus op de bewoner.

Het doel van Seniorie Kesterberg is éénieder te benaderen met oog voor zijn individuele wensen. De 2 fundamenten van de zorgvoorziening zijn persoonsgerichte zorg en een uitmuntende keuken. Dit alles aangevuld met keuze uit een waaier van diensten zoals shuttleservice, winkeldienst, beautyfarm, enz.

"Daarnaast draaien wij een volwaardig restaurant waar we rekening houden met de wensen van de bewoner. De aangeboden dienstverlening kent geen grenzen. In onze voorziening vind je dan ook een zwembad, sauna, stoombad, wijnbar, bibliotheek, feestzaal ,panoramisch restaurant, … Als directeur sta ik mee op de werkvloer en stuur ik van daaruit mijn team, ook zorg gerelateerd. Ik sta graag tussen mijn mensen en dit maakt bijsturing ook zeer makkelijk. Zij zijn trouwens diegenen die er elke dag voor zorgen dat we een glimlach op de bewoners hun gezicht kunnen toveren. Die van ons huis een thuis voor ze maken." geeft directeur Bruno Van de Voorde aan.

Met betrekking tot het personeelsbeleid wordt er gefocusd op : “iedereen op één lijn”. Iedereen werkt samen en vele handen maken het werk lichter. Dit resulteert in een enorme afname van de werkdruk. Er wordt ook getracht vooruitstrevend te zijn met oa. een dorpsrestaurant, revalidatie in huis, … De bewoners en het personeel zijn steeds aan het woord en bepalen het dagelijkse leven alsook het samen denken. Dit op verschillende gebieden, ook op vlak van animatie: het naar buiten brengen van de senioren en seniorenverenigingen naar binnen brengen.

"Eén ding staat centraal en dat is vriendelijkheid, werken met de glimlach en zorgen dat de bewoners gelukkig zijn. Daarnaast wil ik met de seniorie en mijn team het verschil maken. Dat huiselijke gevoel creëert elke dag een meerwaarde voor onze senioren, voor de families en voor het gezondheidslandschap." besluit Bruno. 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief