U bent hier

Thuisorganisatie van het Jaar: ZNA Mobiel Crisis Team Antwerpen

Het ZNA Mobiel Crisis Team (MCTA) brengt het psychiatrisch ziekenhuis Stuivenberg naar de mensen thuis door acute psychiatrische zorg aan huis te bieden. Het multidisciplinaire team behandelt personen vanaf 16 jaar oud die met een ernstige psychiatrische aandoening kampen. 

 

Het MCTA is het eerste team in Antwerpen dat aan huis gaat bij psychiatrische urgenties. Ze organiseren hun werking op niveau van de wijken binnen de stad. Zo bieden ze continuïteit van zorg en komen hun hulpverleners zoveel mogelijk bij dezelfde hulpbehoevenden over de vloer. 

 

Zo dagen de afdelingen elkaar onderling uit met ludieke vaardigheden, zoals kubbing of minigolf, die iedereen dichter bij elkaar brengen. Dat er een mooie trofee te winnen valt, is mooi meegenomen. Volgt er binnenkort een nieuwe uitdaging om te bepalen op welke afdeling de titel Thuiszorgorganisatie van het jaar zal hangen?

 

Het ZNA Mobiel Crisis Team heeft in elk geval met aantoonbare, bewijsbare resultaten laten zien dat hun thuiszorgaanpak voor mensen met psychische aandoeningen positieve impact heeft. De cliënten worden sterker geholpen dan wanneer ze zelf naar een instelling moeten trekken. We kunnen alleen maar aanmoedigen dat er meer dergelijke teams opduiken in ons zorglandschap.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief