U bent hier

SteMaTo, innovatieve software voor de Centrale Sterilisatie Afdeling

De Centrale Sterilisatie Afdeling is een dienstverlener voor hoofdzakelijk het OK. Het stijgend aantal ingrepen, de complexiteit van instrumentarium en de groter wordende nood aan gestructureerde tracering van elk onderdeel zijn een uitdaging voor de toekomst. Het software-programma SteMaTo® van de Vlaamse dienstverlener Besco ondersteunt niet enkel alle processen van de CSA, maar beheert tevens het gehele traject van instrumenten van na gebruik bij de patiënt, tot terug klaar voor gebruik op het OK. SteMaTo® beperkt zich niet tot Track & Trace op de CSA, maar organiseert de volledige cyclus van sets en instrumenten: CSA, OK, verpleegdiensten en andere.

De Cyclus-paramater en grafieken van de verschillende deelprocessen kunnen op een eenvoudige manier gelinkt worden aan SteMaTo®. Ongeoorloofde vrijgave van ladingen kan hierdoor worden uitgesloten. SteMaTo® kan via een interface op een eenvoudige manier gelinkt worden met ongeveer alle bestaande OK planningssystemen. Het programma berekent een dynamische en steeds up-to-date profiel (zowel qua sets als verbruiksmaterialen) per operatie. Het beheert eveneens de volledige logistiek van het gebruik in het OK, transport naar de CSA, en de opslag in de steriele berging.

Het bestellen, opvolgen en traceren van leensets kan eveneens via SteMaTo®, alsook de registratie en sturing van de verwerking van flexibele endoscopen. SteMaTo® evolueert bovendien permanent, aangepast in functie van de vragen en wensen van zijn klanten. Het programma volgt uw behoeften om de organisatie optimaal uit te bouwen en mee te groeien. Het traceren van medische hulpmiddelen verhoogt de patiëntveiligheid en verlaagt de kosten in de zorgsector.