U bent hier

SD Worx: Social Profit Congres 2015

Tijdens de 6e editie van het Social Profit Congres was het centrale thema “employability”. Iedereen zal langer moeten werken maar hoe gaan werknemers en ondernemingen daarmee om? En wat mogen we verwachten van de toekomst?

'Employability'

Omdat we met z’n allen langer moeten werken, willen steeds meer werknemers een functie die zowel aansluit op hun persoonlijke behoeften als hun talent. Ondernemingen willen op hun beurt de aanwezige competenties maximaal proberen benutten.
Employability, met talentmobiliteit als motor, wil die ‘match’ tussen werknemer en werkgever zo optimaal mogelijk maken, door in te spelen op recente HR-trends als flexibiliteit, co-sourcing en de individualisering van arbeidsrelaties.Dat uit zich in recente concepten als tijd- en plaatsonafhankelijk werken, co-sourcing en vele anderen.

Het uiteindelijke doel is om mensen zo in te zetten dat ze geëngageerd blijven en hun talenten maximaal kunnen ontplooien, waardoor de onderneming z’n potentieel ten volle kan benutten. Dat vergt een nieuwe en meer open kijk op werk en arbeidsmarkt, ook in de zorg- en welzijnssector. Gastsprekers van dienst waren onder andere federaal Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen. ZorgAndersTv woonde het Social Profit Congres bij en sprak er met Sige Mariën (SD Worx), Brigitte Blanpain (ONS), Filip Van Laecke (SD Worx), Eva Decraene (AZ Sint-Lucas), Mieke Van Gramberen (Flanders Synergy), Leen Van Damme (SD Worx), Prof. Luc Dekeyser (Vlaamse gemeenschapscommissie), Jo Vandeurzen (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin), Hedwig Lauwers (Homevil), Prof. Theo Compernolle (expert stress management / keynote speaker), Prof. Martin C. Euwema (KULeuven / keynote speaker) en Jan Laurijssen (SD Worx).

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief