U bent hier

PVT Valckeburg: winnaar ZORGwerkgever2013

Op dinsdag 10 december werden de awards voor de beste ZORGwerkgever uitgereikt. PVT Valckeburg uit Rumbeke sleepte een mooie nominatie in de wacht in haar categorie. ZORGwerkgever zet zorgorganisaties in de kijker met een uitmuntende werknemerstevredenheid binnen de voorziening.

Rumbeke (Roeselare) - De missie van PVT Valckeburg is ‘een thuis bieden voor personen met langdurige en gestabiliseerde psychiatrische zorgbehoefte. Valckeburg maakt deel uit van een samenwerkingsverband met drie psychiatrische ziekenhuizen: Psychiatrisch ziekenhuis Heilige Familie, Kortrijk, Kliniek St-Jozef in Pittem en het Psychiatrisch centrum O.L.V. van Vrede te Menen.

In het tehuis worden zestig cliënten begeleid door bijna veertig personeelsleden. Valckeburg groepeert ook vier gezamenlijke leefruimten op in totaal 3.600 vierkante meter. Respect, evenwaardigheid, openheid, vrijheid en spiritualiteit zijn kernwaarden binnen de organisatie.

“Onze sterkte is zeker onze kleinschaligheid”, geeft Rico Vandecappelle, coördinator van PVT Valckeburg mee. “Daarnaast zijn we ook een jonge organisatie, gestart in juli 2006 met een erg beperkte personeelsequipe. We streven ook naar zelfsturende teams en dat De medewerkers en directie van PVT Valckeburg De medewerkers en directie van Ganspoel typeert ook de cultuur binnen onze organisatie.”

Medewerkers kunnen veel initiatief nemen en hebben veel medezeggenschap. Een uitstekend voorbeeld van deze ruimte voor initiatiefname, zijn de verschillende verbeterprojecten die jaarlijks worden uitgevoerd. De topics die in deze projecten aan bod komen, komen vanuit de medewerkers zelf en zijn zeker niet alleen zorggerelateerd, maar gaan ook over het personeelsbeleid.

Door dit te laten vertrekken vanuit de medewerkers, worden die projecten dan ook echt gedragen door hen.

Meer informatie via volgende link.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief