U bent hier

PRoF Leerstoel Award 2016

Op 25 mei 2016 reikte Herman Van Rompuy aan de UGent de tweede PRoF Award uit voor het beste Europese zorgidee aan het project INGA Wellbeing. De prijs is goed voor 10 000 euro.

INGA Wellbeing

INGA Wellbeing is een project dat aangepaste kledij ontwerpt voor patiënten, bijvoorbeeld kleedjes met discrete openingen voor drains of truien waarvan de panden gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor een medisch onderzoek. Zo kunnen patiënten behandelingen ondergaan of een onderzoek laten uitvoeren zonder zich geheel of gedeeltelijk te moeten ontkleden.

PRoF 

PRoF, Patient Room of the Future is een internationale en interdisciplinaire denktank die professionals samenbrengt rond zorginnovatie. De organisatie richtte in 2014 ook een leerstoel op om innovatieve doorbraken in de gezondheidszorg te stimuleren en zo het aanbod van kwaliteitsvolle zorg te verruimen. Professor Renaat Peleman, hoofdarts van het UZ Gent, is houder van de leerstoel. Hij reikte woensdag samen met Herman Van Rompuy de PRoF Award uit. ZorgAndersTv was erbij en sprak met Jan Van Hecke (coördinator PRoF-consortium en CEO Boone nv), Prof. dr. Renaat Peleman (leerstoelhouder), RoelSmolders (zaalvoerder Activ84Health & winnaar PRoF award 2015), Karen Sterckx (KBC bank & verzekeringen) en natuurlijk de winnaar van deze editie Nikla Lancksweert (Inga.wellbeing).

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief