U bent hier

ONLINE buurten: 'ipad, da's straffe koffie'

Zorg Proeftuin ‘ONLINE buurten’ ondersteunt zorginnovatie in West-Vlaanderen. Zorgorganisaties, bedrijven en patiëntenorganisaties met plannen om opportuniteiten voor zorginnovatie te onderzoeken, zijn bij deze Zorg Proeftuin aan het juiste adres voor ondersteuning bij het uitwerken en in de praktijk uittesten van hun projecten, producten en acties om ouderenzorg in de toekomst betaalbaar te houden. 

Eén van de projecten die de Zorg Proeftuin in samenwerking met OCMW Brugge, Sociaal huis Oostende en Cubigo recent opstartte is: 'iPad, da's straffe koffie'. Kwetsbare en vereenzaamde ouderen worden gedurende 8 weken in kleine groepjes wekelijks samengebracht om kennis te maken met een iPad en het buurtplatform. Tegelijk leren ze ook andere mensen uit de buurt kennen en bouwen ze zo aan een nieuw netwerk.

In Zeebrugge loopt dit project sinds januari 2015,kort daarna is het ook in het Westerkwartier in Oostende opgestart. ONLINE buurten zet o.a. samenwerkingen met verschillende stakeholders in de buurt op, rekruteert ouderen, begeleidt ouderen tijdens de leersessies, leent iPads uit en volgt de impact van de leersessies op.

ZorgAndersTv ging een kijkje nemen tijdens een sessie in Zeebrugge en in Oostende, en sprak er o.a. met Bert De Smet (coördinator ONLINE buurten), Nele Smissaert (projectverantwoordelijke Westerkwartier Oostende), Marian Beheyt (ICT-coach), Bart Neels (projectleider Cubigo), Malika Ibrahimova (ICT-coach), en enkele deelnemers aan het project. Bekijk de reportage hieronder:

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief