U bent hier

Noodzaak of venijn: hoe kan een vaccin in de zwangerschap zijn?

De meningen over vaccinaties in de zwangerschap zijn wel eens verdeeld. Daarom organiseert de werkgroep Wetenschappelijk onderzoek van de VLOV op 8 oktober een paneldiscussie organiseren over vaccinaties en zwangerschap, meer bepaald griep en kinkhoest. Twee sprekers, dr. Elke Leuridan (Universiteit Antwerpen) en Dr. Isabel Leroux-Roels (CEVAC, UZGent) zullen een update geven van griep en kinkhoest vaccinaties tijdens de zwangerschap.

Aansluitend volgt er gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van experten. Naast de twee hoofdsprekers wordt dit panel aangevuld met Dr. Geert Top (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (Afdeling preventie, Infectiebestrijding en vaccinatie), Prof Dr Wilfried Gyselaers (gynaecoloog, ZOL Gent en UHasselt) en mevrouw Justien De Scheemaeker (vroedvrouw, masterproef rond kennis griepvaccinatie bij vroedvrouwen). De avond wordt afgesloten met een netwerkdrink.

Voor dit initiatief werkt de VLOV samen met ZorgAndersTV, die als aankondiging voor het panelgesprek deze reportage maakte:

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief