U bent hier

Inhuldiging wzc Waterrijk

Vrijdag 26 februari werd het WZC Waterrijk in Grobbendonk officieel ingehuldigd door burgemeester Eric Van Meensel. Het woonzorgcentrum opende op 2 november al de deuren maar nu vond de feestelijke opening plaats. WZC Waterrijk wordt uitgebaat door de zorggroep Senior Assist.

Het nieuwe project is een WZC met 80 woonzorgkamers en 28 assistentiewoningen. Op de 2e verdieping bevindt zich ook nog een herstelverblijf met 12 kamers voor revalidatie, palliatieve zorg en kortstondige opvang. Waterrijk wil daarmee ook deuren openen voor mantelzorgers die eens op reis willen of voor mensen die een operatie ondergingen en nog hulp kunnen gebruiken bij de revalidatie.

De residentie wil een huiselijke en verwelkomende sfeer uitstralen. Dat is letterlijk voor iedereen. In het woonzorgcentrum zit een brasserie die openstaat voor bewoners, bezoekers, buren en iedereen die langskomt. In de zomer wordt er een terras buiten gezet en hoopt men de fietsers en wandelaars die langs het kanaal achter het WZC passeren te lokken. Zo hoopt men bij Waterrijk de buitenwereld te betrekken bij het leven in het centrum.

Bekijk hieronder de reportage van ZorgAndersTV met interviews met Eric Van Meensel (burgemeester Grobbendonk), Jan Denissen (directeur WZC Waterrijk), Roderick Peters (COO Senior Assist) en bewoners.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief