U bent hier

Het Gielsbos: winnaar ZORGwerkgever2013

Op dinsdag 10 december kreeg Het Gielsbos uit Gierle (Lille) de award ZORGwerkgever2013. Ze kreeg deze award omwille van de uitmuntende werknemerstevredenheid binnen de voorziening.

Gierle (Lille) - Het GielsBos biedt aan 287 mensen met een verstandelijke beperking een plek om te wonen. Velen onder hen hebben bovendien een intensieve zorgbehoefte of hebben op andere vlakken nood aan ondersteuning.

Het gaat dan om ondersteuning die de familie thuis moeilijk kan bieden. Naast een huiselijke omgeving en professionele begeleiding biedt Het GielsBos ook een ruim aanbod aan dagbesteding en behandeling. Voor dit alles ontving Het Gielsbos een erkenning van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Ook personen met een beperking die thuis wonen of die gebruik maken van een andere zorgverlening kunnen eveneens bij ons terecht. Het GielsBos beschikt over een zwembad, een trilvloer, snoezelruimtes en tal van andere toegankelijke faciliteiten.

Als er geen oplossing gevonden worden in de gewone zorgverlening, kan er bovendien gebruik gemaakt worden van gespecialiseerde dienst zoals tandverzorging en gehooronderzoek. Af en toe komen ook thuiswonende personen met een beperking even in Het Gielsbos logeren.

Pol Vanden Weygaert, algemeen Directeur van Het Gielsbos licht toe: “Hoe groot onze organisatie ook is en wordt, Het GielsBos wil de hulp kleinschalig organiseren dicht bij de cliënt. Daarom zijn teams die goed samenwerken en teamleiders zo belangrijk. We geloven in de talenten van onze medewerkers, we investeren in hun ontwikkeling en hun loopbaan en zoeken steeds naar hoe het beter kan.”

“We geloven in de kracht van de juiste medewerker op de juiste plaats, van mensen inzetten op domeinen waar ze goed in zijn en van verantwoordelijkheden die op het juiste niveau in de organisatie worden gelegd. Ons loopbaanbeleid is op deze visie geënt en moet een stevige basis zijn voor een sterk en gedifferentieerd HR-beleid. “

Meer informatie over Het Gielsbos via volgende link.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief