U bent hier

Happy Aging Day!

Donderdag 16 juni werd in Diepenbeek de eerste Happy Aging Day gevierd, een initiatief van LifeTechValley. Zo'n 250 bedrijven, kennisinstellingen, ouderen en andere geïnteresseerden kwamen samen om het startschot te geven voor een jaar vol nieuwe initiatieven rond technologie voor ouderen.

Onder andere de leden van de zorgproeftuin Careville werden voorgesteld. Dat zijn de ouderen die als klankbord fungeren voor de bedrijven die nieuwe ontwikkelingen voor de ouderenzorg bedenken. Ook de verschillende bedrijven die een samenwerkingsovereenkomst tekenden met LifeTechValley werden geïntroduceerd. Het belang van LifeTechValley voor de provincie Limburg en voor Vlaanderen werd belicht door gedeputeerde Erik Gerits en door Vlaams minister Jo Vandeurzen.

Een andere belangrijke gebeurtenis was de pitcher-wedstrijd voor Aging2.0. Aging2.0 is een wereldwijd start-upplatform uit Silicon Valley dat zich focust op vergrijzing en technologie. Op de Happy Aging Day van LifeTechValley kregen 5 Limburgse start-ups de kans om hun vernieuwende product te komen voorstellen. FibriCheck - ontwikkelde een app die hartritmestoornissen opspoort - won de wedstrijd en mag in september in San Fransisco zijn product gaan pitchen voor een groot internationaal publiek.

Bovenal was het natuurlijk ook een feestdag en het gelukkig ouder worden werd dan ook zorgvuldig gevierd. ZorgAndersTv ging de sfeer opsnuiven en bracht verslag uit, met interviews met Ingrid Lieten (LifeTechValley), Jo Vandeurzen, Erik Gerits, Fernand Tielens (Careville), Geert Houben (Aging2.0) en Bieke Van Gorp (FibriCheck).

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief