U bent hier

Cubigo creëert uniek 'entrepreneur in residence'-programma in de VS

Technologie kan een meerwaarde betekenen om de kwaliteit van leven van onze senioren zo hoog mogelijk te houden. Om deze technologie zo goed mogelijk af te stemmen op de eindgebruiker, is het belangrijk om een goed zicht te hebben op wat zij doen en waar ze nood aan hebben. Hoe kan je dit beter dan doen door met deze senioren samen te leven?

Cubigo is een mobiel platform met verschillende toepassingen en diensten dat ervoor zorgt dat mensen op een comfortabele manier in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Deze toepassingen gaan van sociale interactie tot zorg en veiligheid. Cubigo kijkt verder dan Vlaanderen en Nederland en heeft intussen stevig voet aan de grond gezet in de Verenigde Staten. Bart Schaerlaekens, Vice-President Business Development van Cubigo trok een jaar naar San Francisco om het platform verder te optimaliseren terwijl hij er woont tussen de senioren in één van de zorgvoorzieningen van Brookdale in Redwood (Californië).

Het beursgenoteerde Brookdale Senior Living Inc. is de grootste zorggroep van de Verenigde Staten en zet voornamelijk in op vier domeinen: memory care, independent living, assisted living en continuing care retirement communities, goed voor meer dan 120000 wooneenheden op 1100 sites in 46 staten waar dagelijks 82000 medewerkers in de weer zijn. 

ZorgAndersTv ging op bezoek bij Bart Schaerlaekens in Californië en creëerde volgend verslag.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief