U bent hier

Belintra: van sterilisatie naar OK

Om een steriele logistieke flow tussen de Centrale Sterilisatie Afdeling, de opslagruimte en het operatiekwartier te garanderen, stelt Belintra zijn Sterisystem-concept voor om de patiëntveiligheid tijdens het volledige logistieke proces te waarborgen. Voordat verpakte instrumentensets het operatiekwartier bereiken, ondergaan ze tal van manuele manipulaties die het risico op beschadiging of perforatie verhogen. Het Sterisystem-concept van Belintra biedt logistieke oplossingen aan om dat te voorkomen.

De logistieke flow begint met de Sterisystem Dry-Base® instrumentennetten, die beschikbaar zijn in een standaardversie of voorzien zijn van een High Frequency Steri-ID tag. Wanneer de instrumentennetten ingepakt zijn, worden ze op een siliconen antislipmat in een Sterisystem Perfo-Safe® draadmand of draadplateau van roestvrij staal gelegd. De ingepakte instrumenten zullen nu niet meer rechtstreeks in contact komen met handen of plateaus.

De Sterisystem Perfo-Safe® draadmanden of -plateaus zijn de modulaire elementen die tijdens de rest van het proces worden gebruikt. Ze zijn compatibel met de standaardlaadrekken voor autoclaven van het vloer- of bovenladertype. Voor autoclaven van het vloerladertype en wastunnels heeft Belintra een speciale Stericart ontwikkeld. Belintra biedt tevens een uitgebreid gamma van open en gesloten transportwagens aan voor intern of extern transport tussen verschillende afdelingen, zodat de steriele keten gesloten blijft.

Voor de stockage heeft Belintra het unieke UFlex opslagsysteem met schappen ontwikkeld. Dat flexibele en modulaire opslagsysteem kan gebruikt worden om de steriele cirkel te vervolledigen, maar kan ook voor andere opslagdoeleinden worden ingeschakeld. Alle Belintra transport- en opslagmiddelen zijn voorzien van stille geleiders in polyamide voor optimale geluidsbeperking.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief