U bent hier

500ste Siemens Zeego-toestel wereldwijd in AZ Maria Middelares

Op maandag 3 november vierden Siemens en het AZ Maria Middelares de inhuldiging van ’s werelds 500ste Artis zeego-toestel, dat pas geïnstalleerd werd in het gloednieuwe gebouw van het Gentse ziekenhuis. Een feestelijk moment geknipt om ook even te klinken op de samenwerking tussen een algemeen ziekenhuis en de industrie, die dankzij innoverende technieken en minimaal invasieve ingrepen niet alleen bevorderend is voor de patiënt maar ook kostenverlagend voor de maatschappij aangezien patiënten sneller terug naar huis kunnen.

 

Het Artis zeego-toestel van Siemens Healthcare is een angiografietoestel dat met behulp van röntgentechnologie en contrastvloeistoffen de bloedvaten van de patiënt visualiseert. De grootste troef is dat de ingrepen van dit toestel dus minimaal invasief zijn, wat resulteert in een betere en kortere revalidatie voor de patiënt en lagere kosten voor de maatschappij. Bovendien laat de flexibiliteit van deze robotarm de arts toe om de organen van de patiënt vanuit alle hoeken ongehinderd in beeld te brengen.

State-of-the-art
Het nieuwe zeego-toestel - het tweede in zijn soort in een algemeen ziekenhuis in België - kwam er naar aanleiding van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. "Voor ons was dit een uitgelezen kans om meteen ook te investeren in nieuwe, state-of-the-art, hoogtechnologische apparatuur", vertelt prof. Pascal Verdonck, CEO van AZ Maria Middelares.

"AZ Maria Middelares heeft reeds meerdere toestellen van Siemens in gebruik", vult Geert De Gucht aan, Country Division Lead van Siemens Healthcare. "Ze zijn voor ons een uitstekende referentie. Hoewel ze niet de titel dragen van universitair ziekenhuis, staan ze toch garant voor innovatie van het hoogste niveau.

Focus op innovatie
Dr. Heinrich Kolem, CEO Angiography, cardiology & hybrid divisie van Siemens Healthcare Worldwide, benadrukte in zijn speech het belang van de samenwerking tussen een algemeen ziekenhuis en de idustrie, die continu moet streven naar innoverende technieken en nieuwe ingrepen.

Bron: Siemens Healthcare / AZ Maria Middelares 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief