U bent hier

Zorgbedrijf Antwerpen is Overheidsorganisatie van het Jaar

30/06/16

Zorgbedrijf Antwerpen is uitgeroepen tot Overheidsorganisatie van het Jaar. Algemeen directeur Johan De Muynck nam de prijs van EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis in ontvangst. Hij sprak over de vernieuwing waaraan Zorgbedrijf Antwerpen voortdurend blijft werken en bedankte alle medewerkers voor hun inzet.

Zorgbedrijf Antwerpen is trots de titel van Overheidsorganisatie van het Jaar te mogen dragen. Met de jaarlijkse awards spreken initiatiefnemers EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis hun waardering uit voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties.

Als ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ toont Zorgbedrijf Antwerpen samen met de andere genomineerden dat overheidsorganisaties niet oubollig en stoffig hoeven te zijn. Integendeel: Zorgbedrijf Antwerpen bewijst elke dag dat een publiek bedrijf even goed en financieel gezond kan zijn als een privébedrijf, mét respect voor zijn sociale rol en maatschappelijk engagement.

Algemeen directeur Johan De Muynck: “Dankzij de inzet van al onze 3700 medewerkers kunnen meer dan 16 000 klanten binnen en buiten de stad Antwerpen elke dag op ons rekenen. We hebben als Zorgbedrijf Antwerpen op zeven jaar tijd  aangetoond dat je even succesvol kan functioneren in een publieke omgeving, met voornamelijk bestaande medewerkers. En dat zonder onze ziel van publieke organisatie te verliezen. Op vijf jaar tijd slaagden we erin om het financieel onrendabel beheer van de seniorendiensten in Antwerpen om te keren tot een rendabel publiek Zorgbedrijf met sterke aandacht voor kwalitatieve dienstverlening en ontwikkeling van medewerkers. En daar ben ik samen met het ganse directieteam bijzonder fier op.”

Voorzitter Fons Duchateau van Zorgbedrijf Antwerpen: "Ik ben zeer trots dat Zorgbedrijf Antwerpen de overheidsorganisatie van 2016 is geworden. Voor mij is dit het bewijs van zeven jaar hard werken en het beste bewijs dat een bedrijf in overheidsverband klantgericht en efficiënt kan werken. Uiteraard is dit enkel mogelijk met de dagelijkse inzet van alle medewerkers en dankzij alle klanten die een beroep op ons doen.”

Zorgbedrijf Antwerpen telt 42 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten (zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, persoonlijk alarmsysteem…), 3250 serviceflats en 17 woonzorgcentra in de stad Antwerpen en 7 centra voor jeugdzorg. Zorgbedrijf Antwerpen staat ook in voor het beheer en management van het woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat en zorgt voor het beheer en verhuur van de serviceflats Brouwershof in Sint-Katelijne-Waver. Het is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 3700 gemotiveerde medewerkers die elke dag 16 000 klanten helpen.

Bron: Stad Antwerpen / Eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief