U bent hier

Woonzorgcentrum Arthur in Antwerpen behaalt Europees erkend kwaliteitslabel

14/12/17

Arthur haalt als eerste Vulpia-huis het certificaat van de norm NEN - EN 15224. Op 11 december 2017 om 18u werd in Antwerpen het kwaliteitslabel overhandigd. De Europese kwaliteitsnorm NEN - EN 15224 werd speciaal voor de zorgsector geschreven.

Isabel Van Gompel, directeur: ‘Het bieden van hoogkwalitatieve dienstverlening die in alle facetten bijdraagt tot het welzijn van onze residenten is onze missie. Holle woorden? Resoluut niet. Twee jaar geleden beslisten de directie van Vulpia en van Residentie Arthur om het kwaliteitsdenken en werken op een meer gestructureerde manier aan te pakken. Er werd gestart met een nulmeting.  Doelstellingen moesten geformuleerd en hier moesten kwaliteitsindicatoren aan gekoppeld worden. Twee stuurgroepen en verschillende werkgroepen werden opgestart.

Er werden ambassadeurs per discipline en per werkshift aangeduid. Ambassadeurs zijn medewerkers die kritisch zijn, hun werk in vraag durven te stellen en actief willen meedenken over structurele veranderings- en verbeterprocessen. Het project had pas kans op slagen als het door elke medewerker gedragen en gesteund werd. Hoewel certificering niet als doel op zich werd gezien, heeft WZC Arthur het traject succesvol doorlopen, met succes de externe audit door Tüv.nl gehaald, en krijgt het bijgevolg het zeer mooie kwaliteitslabel.

We zien nu dat er een mooie mentaliteitswijziging heeft plaatsgevonden, zegt Nadia Bouzegta, adjunct-directeur: ‘Probleemsituaties worden besproken en geanalyseerd. Op maandelijkse overlegmomenten wordt alles wat geregistreerd werd, van kleine ergernissen tot grote bezorgdheden, kritisch bekeken. Werkpunten blijven niet liggen of worden niet ‘vergeten’. We zijn getuige van de mooie resultaten van een verbetertraject voor animatie op maat en een vernieuwd valpreventiebeleid. Vele kleine gerealiseerde extra’s zorgen dat onze residenten genieten van een betere service. Iedereen, residenten en personeel voelen zich hier beter bij.’

Ze stellen vast dat nu, twee jaar na opstart van het project, er een groot kwaliteitsbewustzijn is bij alle medewerkers. In Residentie Arthur ‘leeft’ het kwaliteitsbeleid dat systematisch gemonitord en bijgestuurd wordt. Het initiële doel is daarmee bereikt. Het certificaat, het kwaliteitslabel NEN – EN 15224, is voor de dames de kers op de taart.

Bron: Vulpia - eigen berichtgeving

 

 

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief