U bent hier

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen zet de mantelzorgers in de bloemen

21/06/17

Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen zet een hele week lang haar mantelzorgers in de bloemen. 60 boeketten worden in de ganse provincie verdeeld als waardering voor de sterke ondersteuning die de mantelzorgers ons bieden tijdens het toedienen van de zorg bij een familielid, vriend, buur, … Recent heeft de organisatie een oproep gedaan om mantelzorgers ook inspraak in het beleid  te bieden. Meer dan 300 mantelzorgers zijn hierop ingegaan.  Vanaf september zal het WGK van start gaan met organiseren van overlegmomenten met mantelzorgers om hun dichter te betrekken bij onze dienstverlening. Op die manier hebben de mantelzorgers een stem in, en impact op de dagelijkse zorgverlening.

Vrijdag 23 juni 2017 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorger. Met deze dag worden de vele duizenden mantelzorgers in de bloemetjes gezet voor de dagelijkse steun die zij verlenen bij de zorg van heel wat patiënten.

Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen organiseert al een aantal jaar de Week van de Mantelzorg. Dit jaar zullen ze tijdens die week, elke dag, een aantal mantelzorgers in de provincie in de bloemetjes zetten. Het wit-Gele Kruis West-Vlaanderen verdeelt 60 boeketten als waardering voor de sterke ondersteuning die de mantelzorgers hen bieden tijdens het toedienen van de zorg bij een familielid, vriend, buur, …

Tijdens die Week van de Mantelzorger willen wij onze mantelzorgers tonen dat zij er niet alleen voor staan. Een goede samenwerking met onze verpleegkundigen en een intensieve betrokkenheid en communicatie met de mantelzorger, is samen met de beste zorgen aan het bed van de patiënten heel belangrijk.

Daarom wordt ook een nieuw project “mantelzorger voor mantelzorgers” opgestart met vaste groepen van 5 à 10 mantelzorgers om hen te betrekken bij de organisatie van de zorg boven de eigen zorgsituatie heen. Voor Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen is dit gewoon de volgende logische stap in het investeren in kwaliteit van de zorgverlening, en ook de betrokkenheid van de mantelzorgers. Dankzij de dagelijkse inzet van de medewerkers werd het WGK als eerste thuiszorgorganisatie internationaal geaccrediteerd. Vandaag gaan ze een stap verder en betrekken ze ook de mantelzorgers actief in het beleid. Met dat ene doel voor ogen: patiënten een kwaliteitsvolle en professionele zorgverlening garanderen. 

Bron: Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief