U bent hier

VLOZO voorstander van kwalitatieve en integere ouderenzorg

14/06/17

Sp.a Ronse stelt dat private uitbaters enkel zorg organiseren in het belang van de een organisatie of haar aandeelhouders. Het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO), de werkgeversfederatie van de onafhankelijke, private ouderenzorg, reageert op deze uitspraak door te stellen dat de private voorzieningen net als hun collega’s uit de publieke sector en de non-profit, permanent streven naar een optimale, kwaliteitsvolle en integere zorgverlening voor al haar residenten. 

De overheid stelt strenge eisen aan al diegenen die een woonzorgcentrum uitbaten. De sector krijgt daarom heel wat kwaliteitsinspecties van de overheid. De zorgrapporten hiervan geven goede en vergelijkbare resultaten weer voor alle types uitbaters, zowel publiek, non-profit als prive. 

De voorzitter van VLOZO, de heer Geert Uytterschaut meldt dat het zorgnetwerk steeds openstaat voor verdere verbeteringen in de gehele sector, op het vlak van kwaliteit en integriteit. 

De federatie wenst hiervoor, samen met Minister Vandeurzen te bekijken hoe de bestaande kwaliteitsgaranties, zowel goede bestuursprincipes aangepast aan de grootte van de voorziening kunnen worden versterkt, en dit bij alle types uitbaters. 

In het kader van een permanent streven naar een level playing field tussen alle types uitbaters, en een bewust streven naar hoge kwaliteit en integriteit, doet de private sector er alles aan om het welzijn van de resident centraal te blijven stellen. 

Bron: VLOZO - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief