U bent hier

Vanaf 1 januari alle medicatievoorschriften elektronisch, ook voor uw woonzorgcentrum

25/09/17

Volgens het e-Gezondheidsplan moeten vanaf 1 januari 2018 alle geneesmiddelenvoorschriften elektronisch opgemaakt worden. Corilus, specialist in informatisering van eerstelijnzorgprofessionals, is thuis in de wereld van huisartsen, apotheken en woonzorgcentra. En ging daarom op zoek naar een oplossing om die drie partijen vlot elektronisch met elkaar te laten communiceren.

Met de kennis van bestaande standaarden in de markt en in overleg met andere sectorgenoten heeft Corilus nieuwe standaarden gecreëerd die aanvaard zijn door alle stakeholders. De afgelopen jaren werd zo het HomeLink Secure protocol ontwikkeld. Dit groeide al snel uit tot hét standaard uitwisselingsprotocol voor medicatie gerelateerde informatie tussen de software van apotheek en woonzorgcentrum.

Wat zijn de mogelijkheden van HomeLink?

Het HomeLink protocol ondersteunt de bestelling, facturatie, synchronisatie van stock en formularium en de nodige productiebestanden voor aanlevering van medicatie per toedieningsmoment. In de HomeLink Secure stuurgroep werd nu ook de workflow voor het elektronisch medicatievoorschrift besproken en vastgelegd (Recip-e). Het HomeLink protocol wordt zo ook uitgebreid naar de huisartsen en de leveranciers van huisartsensoftware.

HomeLink voor artsen

De arts zal - net zoals voor zijn ambulante patiënten - binnen zijn eigen applicatie het Recip-e medicatie voorschrift kunnen aanmaken en ter bevestiging het Recip-e IDentificatie nummer (RID) via HomeLink Secure naar het zorgteam kunnen verzenden. De rest van de bestel- en leveringsflow tussen het woonzorgcentrum en de apotheek blijft identiek als voorheen.

Er zijn heel wat voordelen voor dokters, apotheken en woonzorgcentra:

  • Minder administratie en geen ruimte voor fouten
  • Papieren flow wordt tot een minimum herleid
  • Aanzienlijke tijdsbesparing
  • Vlotte samenwerking en taakverdeling tussen woonzorgcentrum, apotheek en arts.
  • Voorschriften zijn tijdig en onmiddellijk elektronisch beschikbaar voor zowel woonzorgcentrum als apotheek.

Om u verder te informeren over deze evoluties, ons nieuw Zorgdossier in Geracc 4.0 en andere Connected Healthcare gerelateerde thema’s organiseert Corilus in oktober 6 informatiesessies.

 Interesse? Schrijf u dan nu in.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief