U bent hier

Toekomstige zorgverleners hoppen door Brusselse zorgorganisaties

21/03/18

Op woensdag 28 maart hoppen 120 studenten verpleegkunde van 3 Nederlandstalige Brusselse scholen voor verpleegkunde door Brussel. Daar bezoeken ze meer dan twintig potentiële werkplekken. De kennismakingstocht is niet beperkt tot de gebruikelijke plekken van tewerkstelling, zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra. De studenten duiken ook breder in het zorgveld, leren wijkgezondheidscentra kennen en bezoeken organisaties en instellingen als Kind en Gezin en VZW Nasci. Bovendien lunchen de studenten in een dienstencentrum, en krijgen ze daar als toetje een straf verhaal van een verpleeg-  of vroedkundige die in de Brusselse thuiszorg werkt.

Organisatoren Huis voor Gezondheid en Muntpunt willen toekomstige studenten verpleegkunde dus warm maken voor een carrière in de hoofdstad. De vorige edities van Jobhoppen deden dat met succes. 50% van de studenten herzag zijn mening over Brussel in positieve zin!

De dag start in Muntpunt, ontmoetingsplek en venster op Brussel, waar Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz en Staatssecretaris voor Gezondheid Bianca Debaets de studenten welkom zullen heten en hen zullen vertellen waarom Brussel zo’n fantastische werkomgeving is.

Bianca Debaets drukt het zo uit: “Verpleegkundigen in spe zijn erg welkom in Brussel. Tijdens het Jobhoppen kunnen ze kennismaken met alle aspecten van een van de meest boeiende jobs in onze hoofdstad. Wie werkt in de zorgsector maakt onze samenleving zorgzaam en solidair. Ik hoop dat veel studenten hun loopbaan willen starten in Brussel. Een job in Brussel is het begin van een carrière met een mooie toekomst”

Els De Schrijver, onderwijsspecialist voor Huis voor Gezondheid en zelf ex-docent in de opleiding verpleegkunde legt uit waarom inspanningen om meer zorgkundig talent in Brussel te krijgen en het er ook te houden erg belangrijk zijn: “Voor de inschrijvingen in de Nederlandstalige opleidingen verpleegkunde in Brussel was er vorig schooljaar een lichte stijging, waar er dit schooljaar eerder sprake was van een status quo. De kloof tussen vraag en aanbod zal voor de komende vijf jaar pas gedicht worden als we de instroom op peil kunnen houden. Vanaf 2020 neemt de kloof tussen het voorspelde aantal studenten en de zorgkundigen echter zienderogen weer toe. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel om toekomstige generaties zorgverleners aan te trekken en in Brussel aan het werk te krijgen.”    

Programma

8u15

Ontvangst in Muntpunt met koffiekoek + drankje

8u45

Welkom door Muntpunt en Huis voor Gezondheid

8u50

Welkom door Minister Bianca Debaets en Minister Sven Gatz

9u00

De groepjes studenten vertrekken naar de verschillende organisaties

12u00

Verwelkoming in dienstencentrum met lunch

13u00

Een thuisverpleegkundige aan het woord    

13u15

De groepjes studenten vertrekken naar de verschillende organisaties

15u30

Einde

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief