U bent hier

Rehacare focust op hulpmiddelen en kennis voor een zelfbeschikkend leven

08/09/17

Tijdens de 40e editie van REHACARE INTERNATIONAL die van 4 tot en met 7 oktober 2017 in Düsseldorf, Duitsland plaatsvindt, draait alles om mensen met een beperking, zorgbehoefte, chronische ziekte maar ook om ouderen. 700 exposanten uit 36 landen presteren de markt op Europa’s toonaangevende vakbeurs voor revalidatie en zorg de mogelijkheden om met behulp van innovatieve hulpmiddelen een verregaand zelfbeschikkend leven te leiden. Vrijwel de helft van alle deelnemers komt uit het buitenland. Er zullen grote landenpaviljoens van Denemarken, Groot-Brittanië, Canada, China en Taiwan zijn.

In de spotlights: alles wat mensen mobiel maakt

Mobiliteit is het grote thema van REHACARE. Meer dan 200 internationale exposanten presenteren rolstoelen, scootmobiels en andere loophulpmiddelen. Het aanbod strekt zich over vrijwel alle hallen van het evenement uit. Op een testparcours in hal 4 kunnen de bezoekers de noviteiten van de exposanten rondom rolstoel & co op basis van hun individuele behoefte uittesten. Het productenpalet wordt in dit segment gecompleteerd door REHACARE’s tentoonstelling van autoaanpassingen, welke voor revalidatiebeurzen uniek in haar soort is: in beurshal 6 tonen 21 voertuigaanpassers op 850 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte de technische mogelijkheden waarmee gemotoriseerde voertuigen voor vrijwel iedere beperking kunnen worden aangepast.

REHACARE 2017 vindt in de hallen 4 tot en met 6, 7.0 en 7A van het beursterrein in Düsseldorf plaats. Naast het kernsegment met mobiliteits- en dagelijks hulpmiddelen voor de verzorging en communicatietechniek voor mensen met een zintuigelijke beperking biedt de vakbeurs een grote hoeveelheid ideeën en producten voor barrièrevrij wonen, vrijetijd en reizen en tevens een breed sportaanbod voor mensen met een beperking en senioren. Rond de 60 exposanten tonen hulpmiddelen voor de stationaire en ambulante verzorging.

Live in hal 4: ETH Zürich organiseert CYBATHLON Experience

Het 40-jarig jubileum van de vakbeurs wordt door interessante acties en thema’s omlijst. De Zwitserse Technische Hogeschool Zürich ‘ETH Zürich’ organiseert in samenwerking met REHACARE een CYBATHLON Experience - een nieuwe event-format rondom de CYBATHLON. Bij dit event kunnen bezoekers van de beurs live kennismaken met de toepassing en de grenzen van de assistentietechnologie voor mensen met een beperking. Bovendien versterkt de CYBATHLON het doel om inclusie te bevorderen en het maatschappelijke leven daar gevoeliger voor te maken.

Show-wedstrijden met rolstoelen en robot-exoskeletten

In beurshal 4 vinden show-wedstrijden plaats waarbij mensen met een lichamelijke beperking ondersteund door intelligente technische assistentiesystemen op een hindernisparcours hun krachten zullen meten. Er staan een parcours voor rolstoelen en een parcours die met een robot-exoskelet dient te worden afgelegd gepland. Exposanten van REHACARE kunnen met zogenaamde piloten – zo worden de deelnemers aan de CYBATHLON genoemd – deelnemen.

Onderzoek en ontwikkeling van moderne assistentiesystemen stimuleren

De CYBATHLON is in oktober 2016 voor het eerst door de EHT Zürich met groot succes georganiseerd. 4.600 bezoekers zorgden in Kloten, in de buurt van Zürich voor een uitverkochte SWISS Arena en moedigden 66 internationale piloten uit 25 landen en hun technische teams aan. Zij leverden uitgerust met hightech hulpmiddelen in zes disciplines een spannende strijd. In het jaar 2020 zal de tweede editie van de CYBATHLON in Zürich plaatsvinden.

De CYBATHLON stimuleert als platform het onderzoek en de ontwikkeling van moderne assistentiesystemen en de vertaling naar de praktijk. Het gaat daarbij om de vraag hoe goed de technologie mensen met een beperking bij het bolwerken van het dagelijkse leven nu al ondersteunt en wat er in de toekomst nog te doen valt. Het zijn dan ook de doorgaans relevante dagelijkse activiteiten, zoals in een exoskelet een trap opgaan of in een rolstoel over een hobbelige weg rijden die de deelnemers van de CYBATHLON moeten uitvoeren. Het doel is om de samenwerking en de uitwisseling van technologieontwikkelaars, industrie en hogescholen met de betrokkenen te stimuleren, teneinde hulpmiddelen te ontwikkelen die optimaal op de behoefte van de gebruikers zijn afgestemd.

Trefpunt van de internationale revalidatie- en verzorgingsbranche

REHACARE Düsseldorf is het jaarlijkse trefpunt van internationale vakbezoekers uit het bedrijfsleven en import, maar ook experts van revalidatiecentra, zieken- en ouderenverzorging, financiële instellingen, industrie, ambacht en brancheverenigingen. 

De beurs is daarbij het belangrijkste informatieplatform van en voor mensen met een beperking, zorgbehoefte en chronische ziekte in Duitsland. Een derde van de exposanten bestaat uit brancheverenigingen, organisaties en zelfhulpgroepen die de betrokkenen individueel adviseren en speciale tentoonstellingen en themaparken rondom opleiding en beroep, cultuur en gehandicaptensport organiseren. 

Bron: eigen berichtgeving

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief