U bent hier

Psychiatrisch ziekenhuis H. Familie behaalt de Qmentum kwaliteitsnorm

02/12/16

Psychiatrisch ziekenhuis H. Familie behaalt als eerste Belgisch psychiatrisch ziekenhuis de internationale organisatiebrede Qmentum kwaliteitsnorm. Het PZ H. Familie is een psychiatrisch ziekenhuis in het hartje van Kortrijk. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in de observatie en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Het PZ H. Familie werd opgericht door de Congregatie van de Zusters van de Heilige Familie uit Kortrijk en maakt deel uit van de Groep Zorg H. Familie vzw, een groep van voorzieningen actief in de geestelijke gezondheids- en ouderenzorg.

Patrick Cokelaere (algemeen directeur): “Sinds jaar en dag is kwaliteit een belangrijk speerpunt voor ons ziekenhuis. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om op vrijwillige basis het ziekenhuis aan een strenge kwaliteitstoets te laten onderwerpen.” Eind oktober werd het ganse ziekenhuis  gedurende vier dagen grondig doorgelicht door 5 auditoren van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) op basis van het internationaal Qmentum kwaliteitskader. Na deze grondige toets mocht het ziekenhuis begin december formeel het positief accreditatiebesluit ontvangen.

Het ziekenhuis telt 75 hospitalisatiebedden (A) en 15 plaatsen dagbehandeling (ad) in de Volwassenenpsychiatrie. In de Kinder- en jeugdpsychiatrie (De Korbeel)beschikt het ziekenhuis over 24 hospitalisatiebedden (K), 1 plaats dagbehandeling (kd) en 5 plaatsen nachtbehandeling (kn). Tot slot zij er tien beddden (For-K) voorzien voor forensische jeugdpsychiatrie (De Patio) Naast de 4 volwassenenpsychiaters en 4 kinder- en jeugdpsychiaters zijn er zo’n 240 medewerkers werkzaam in het psychiatrisch ziekenhuis.

Patrick Cokelaere: “Dit is voor ons de ultieme erkenning van ons jarenlange inzet voor kwaliteitsvolle zorg; de kers op de taart! Hierdoor kan elke patiënt rekenen op een veilige en hoogkwalitatieve zorg.” Het kwaliteitslabel blijft vier jaar geldig en vormt een belangrijke hefboom tot continue kwaliteitsverbetering.   

Bron: PZ H. Familie - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief