U bent hier

Orpea Belgium opent nieuw ***** wzc ‘Belle Epoque’ in Knokke

11/03/16

Vanmorgen werd het nieuwe woonzorgcentrum Belle Epoque in Knokke geopend. Samen met Park Lane in Antwerpen, dat op 29 februari jongstleden de deuren opende, vult Orpea Belgium hiermee de vraag in om binnen de bejaardenzorgsector residenties van topklasse aan te bieden. Tegelijk creëert Orpea Belgium via de beide woonzorgcentra om en bij de 200 extra jobs.

Belle Epoque is de nieuwste parel aan de kroon van Orpea Belgium. Orpea investeerde 34 miljoen euro in dit majestueuze nieuwbouwproject dat werd afgewerkt in slechts 22 maanden.

Het woonzorgcentrum biedt - net zoals het onlangs geopende Park Lane in Antwerpen - een kwalitatief hoogstaande service die vergelijkbaar is met die van een luxueus hotel: een gastronomisch restaurant onder leiding van sterrenchef Yves Mattagne (o.a. bekend van Sea Grill), een mooi binnenzwembad, een verzorgings- en wellness centre, diverse activiteiten en dagelijkse animatie onder professionele begeleiding.

Deze aantrekkelijke leefomgeving op een oppervlakte van 10.755m² omgeven door een tuin van 9.431m² combineert grote en heldere open ruimtes, ongezien comfort en levenskwaliteit met een individuele zorgaanpak.

Iedereen vindt hier zijn plaats, aangepast aan en afgestemd op zijn specifieke situatie. Belle Epoque herbergt namelijk zowel een dagcentrum met 10 kamers voor kortverblijf, een rusthuis met een capaciteit van 70 kamers, 21 assistentiewoningen en een unit met 17 bedden speciaal toegewijd aan gedesoriënteerde personen. De kamers variëren in grootte tussen 24,5m² en 61m². Prijzen schommelen tussen 95 en 235 euro per dag.

De residentie maakt deel uit van de nieuw ontwikkelde woonomgeving Duinenwater te Knokke. Bewoners genieten hier van een oase van rust en groen in de omgeving van een idyllisch meer van 11 hectare groot en een indrukwekkend nieuw golfterrein met 27 holes.

 

Marc Verbruggen, Afgevaardigd bestuurder Orpea Belgium, vertelt: “Net zoals bij alle andere woonzorgcentra van Orpea, is het ook in woonzorgcentrum Belle Epoque de bedoeling om de bewoners zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te gunnen en hen de kans te bieden om een rijk sociaal leven te behouden of zelfs te ontwikkelen dankzij tal van ontspanningsactiviteiten.”

“We merkten bij ons cliënteel, dat zowel uit zorgbehoevende bejaarde echtparen als alleenstaanden bestaat, dat de vraag rees naar begeleid wonen en opvang in het hogere marktsegment. Met Belle Epoque dat we vandaag openen in Knokke en met het vorige week geopende Park Lane in Antwerpen, komen we tegemoet aan die pertinente vraag,” licht Marc Verbruggen verder toe.

Beide woonzorgcentra samen zorgen voor ongeveer 200 extra lokale tewerkstellingsplaatsen.

Bron: Orpea - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief