U bent hier

Novosanis ontvangt Interreg CrossCare subsidie Colli-PeeTM

04/04/17

Novosanis ontvangt een subsidie van €200.000  om, in samenwerking met de proeftuinen Happy Aging (België) en EIZT (Nederland), een nieuwe generatie Colli-Pee™ geoptimaliseerd voor briefpost te ontwikkelen.

Novosanis heeft aangekondigd dat het een Interreg Crosscare subsidie heeft ontvangen voor een nieuwe generatie van het Colli-Pee toestel. Het  niet-invasieve en gebruiksvriendelijk urinecollectiesysteem is geschikt voor thuisafname waarna een  SOA test kan worden uitgevoerd.  Het Colli-Pee toestel vangt gestandaardiseerd de eerste 20ml (eerste fractie) van een urinestaal op. Deze geconcentreerde urine laat toe om seksueel overdraagbare infecties zoals Chlamydia trachomatisNeisseiria gonorrea,Mycoplasma genitalium en Trichomonas op te sporen. Dankzij het gebruik van Colli-Pee kan een lab, via haar online SOA testplatform, een betrouwbare en gevalideerde SOA test aanbieden op een urinestaal dat thuis werd afgenomen en met briefpost naar het lab werd geretourneerd.

Vanessa Vankerckhoven, CEO bij Novosanis, verklaart: “De volgende generatie van ons Colli-Pee toestel zal geoptimaliseerd worden voor briefpost. Dit zal een groot voordeel hebben voor labs die een online SOA test platform aanbieden waarbij het collectiemateriaal naar de patiënten thuis wordt gestuurd en na ontvangst in het lab, een SOA test wordt uitgevoerd op het urinestaal. Anonimiteit en discretie van thuiscollectie draagt bij tot patiënt empowerment en overwint stigma’s en barrières bij  SOA testen.”

Het project ‘Co-creatie van een innovatief en gebruiksvriendelijk toestel geoptimaliseerd voor postbezorging en geschikt voor gestandaardiseerde eerste fractie urine collectie’ is gestart op 1 april 2017. Naast co-creatie sessies en gebruikerstesten gecoördineerd door de proeftuinen Happy Aging en EIZT zal de input van postdiensten en potentiële klanten tijdens het project het human centered design en commercialisatie verbeteren.

Over Novosanis

Novosanis is een innovatieve ontwerper en ontwikkelaar van medische toestellen die een toegevoegde waarde bieden op het vlak van accuraatheid bij diagnostische en vaccinatietoepassingen voor preventie, detectie en behandeling met betrekking tot infectieziekten en oncologie.

Novosanis is een Belgisch privé bedrijf dat al meermaals nationaal en internationaal geprezen werd voor haar producten en is ISO13485 gecertifieerd.

Novosanis blinkt uit in gebruiksvriendelijke en vernuftige medische hulpmiddelen die voldoen aan alle regulatoire- en kwaliteitsnormen. Oplossingen die de nauwkeurigheid en de standaardisatie van de diagnostische test en medicatietoediening verbeteren maar tegelijk het gebruik meer consistent en comfortabel maken voor de gebruiker.

Novosanis heeft twee platformen in portfolio:

VAX-ID™ is een gepatenteerd en bewezen platform van injectietoestellen geschikt voor het accuraat toedienen van medicatie zoals therapeutische, profylactische en allergie vaccins in de dermis.

Colli-Pee™ is een gepatenteerd en CE gemarkeerd toestel voor staalafname op een gestandaardiseerde en eenvoudige manier van de eerste fractie urine (eerste 20 ml van de urinestraal) voor verbeterde detectie van infectieziekten en vroegtijdige kankeropsporing.

Voor meer informatie, ga naar: www.novosanis.com

Bron: Flanders Bio - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief