U bent hier

Novosanis gaat samenwerken ImevaX

26/07/16

Novosanis kondigde vandaag hun samenwerking aan met ImevaX, een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in München, Duitsland. ImevaX ontwikkelt een vaccin tegen Helicobacter pylori (H. pylori), een bacterie die chronische maagzweren kan veroorzaken en potentieel maagkanker. Voor hun klinische studies zal Novosanis het VAX-IDTM toestel leveren dat zorgt voor een gestandaardiseerde en nauwkeurige injectie van het vaccin. 

ImevaX ontwikkelt zeer specifieke vaccins tegen pathogenen die chronische infectieziekten veroorzaken. H. pylori leidt tot een van de meest voorkomende bacteriële infecties wereldwijd. Door de verminderde werkzaamheid van bestaande antibiotica, is er een grotere medische behoefte aan een H. pylori vaccin. 

VAX-IDTM, een medisch toestel ontwikkeld door Novosanis, is geschikt voor injectie in de dermale laag van de huid. Eén van de voordelen van intradermale injectie is de verbeterde immuunrespons, waarbij sneller een reactie van het immuunsysteem optreedt na injectie in de huid. Een bijkomend voordeel van VAX-IDTM is het minimaal verlies van dosis door de nauwkeurigheid van de inspuiting. Tot slot, is het toestel eenvoudig in gebruik en vereist het een minimum aan training. 

Vanessa Vankerckhoven, CEO van Novosanis legt uit: "Als gevolg van de hoge incidentie van H. pylori-infecties zijn we verheugd om deel uit te maken van een mogelijke oplossing in ontwikkeling door ImevaX. Ons VAX-ID injectietoestel biedt enkele belangrijke voordelen zoals de accuraatheid, gebruiksgemak en het dosis-sparend potentieel. Dit is van belang zowel bij klinische studies maar ook bij vaccinatiecampagnes." 

“Meer dan 50% van de wereldbevolking is drager van de H. pylori bacterie die bij chronische infectie tot maagkanker kan leiden. Het is dus noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken om deze infecties te behandelen of zelfs te voorkomen.", zegt Dr. Marie Roskrow, CEO van ImevaX.

Bron: FlandersBio - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief