U bent hier

Nieuwe uitbater voor WZC De Duinpieper in Oostende

11/07/16

Sedert begin deze maand is de operationele uitbating van woonzorgcentrum De Duinpieper in Oostende in handen van Optimum C. Optimum C is een team van experten/adviseurs inzake ouderenzorg, en levert consultancy-diensten, studies, vormingen en managementoplossingen voor ouderenzorgvoorzieningen. Optimum C gaat aan de slag met het bestaande, enthousiaste zorgteam, dat actief wordt gecoacht en bijscholing kan volgen.

De Duinpieper sloot meteen ook een overeenkomst met OCMW Oostende voor een hechte samenwerking op het vlak van de lokale ouderenzorg. Zo wordt de dagprijs in samenspraak met het OCMW bepaald zodat elke Oostendenaar in De Duinpieper terecht zal blijven kunnen.

Voor de 108 bewoners, hun familie en de medewerkers is dit goed nieuws: de dagelijkse werking én de toekomst van De Duinpieper is verzekerd. De nieuwe eigenaar van het vastgoed, Zorgvastgoed BVBA, plant immers een grote renovatie van de site, met als doel enerzijds beter te beantwoorden aan toekomstige zorgvragen van de bewoners en anderzijds een meer functionelere werkomgeving voor het team te creëren.

Daarvoor nam Zorgvastgoed alvast studie- en bouwcoördinatiebedrijf Servantis onder de arm. Servantis heeft bijzondere expertise en ervaring met zorgvastgoed, en coördineerde al voor meer dan 60.000m² aan nieuwbouw-, renovatie- en/of uitbreidingswerken van woonzorgcentra en assistentiewoningen.

Zorgvastgoed BVBA is een totaalontwikkelaar van woonzorginfrastructuur en heeft vandaag verschillende projecten van woonzorgcentra en/of assistentiewoningen in ontwikkeling. De afgelopen zes jaar heeft het team van Zorgvastgoed al voor meer dan 120 miljoen euro aan ouderenzorginfrastructuur ontwikkeld.

Samen met Servantis en Optimum C maakt Zorgvastgoed deel uit van Dorian. Als groep ondersteunt en ontwikkelt Dorian mensgerichte ondernemingen: bedrijven die ondernemen vanuit een mensgerichte focus, om meerwaarde te creëren voor alle betrokkenen en de samenleving in haar geheel. Dankzij de expertise van de drie dochterbedrijven Optimum C (advies, vorming & managementdiensten), Servantis (technieken en bouwcoördinatie) en Zorgvastgoed (ontwikkeling van zorginfrastructuur) heeft Dorian een zeer brede knowhow inzake ouderenzorg in huis.

Bron: Dorian Groep/De Duinpieper - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief