U bent hier

NIAZ-directeur Kees van Dun reikt internationaal kwaliteitslabel uit aan regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven

12/12/17

Het regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven heeft het internationale NIAZ-Qmentum label behaald. Aanstaande donderdag, op 14 december, vindt de officiële overhandiging van het label plaats.

Het accreditatielabel wordt uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), een onafhankelijke instelling die kwaliteitsnormen voor de zorgsector ontwikkelt en zorginstellingen hierop toetst. NIAZ-directeur Kees van Dun zal het accreditatiebewijs onder de vorm van een plaquette onthullen.

De uitreiking gebeurt in een feestelijk kader. Alle medewerkers worden donderdagmiddag uitgenodigd en getrakteerd op oliebollen. Een gelegenheidskerstkoor zal het geheel muzikaal omkaderen.

Intens voorbereidingstraject en audit

De uitreiking van het label werd voorafgegaan door een intensief project waarbij het ziekenhuis zich gedurende lange tijd heeft voorbereid op de audit die van 3 tot en met 7 oktober 2017 plaats vond. Tijdens die doorlichting onderwierpen 7 auditoren (deskundigen uit de gezondheidszorg) van NIAZ alle afdelingen van het ziekenhuis aan een grondige controle. Meer dan 2300 normen werden afgetoetst binnen instellingsbrede alsook zorgspecifieke domeinen: operatieve zorg, medische beeldvorming, spoedeisende hulp,  oncologische zorg, verloskundige zorg, … maar ook bijvoorbeeld op het vlak van leiderschap, voorbereid zijn op noodsituaties en rampen, ...

Uitstekend resultaat

“Het resultaat mag meer dan gezien worden”, vertelt directeur Katrien Van Gerven. “Met een score van 98,4% (vereiste score 90%) op de normen met hoge prioriteit, 92% op de platina normen en 81% op de diamanten normen mogen we oprecht trots zijn. Het is een erkenning voor al onze inspanningen maar ook een bevestiging voor patiënten, huisartsen en andere verwijzers dat ze kunnen vertrouwen op veilige en kwalitatieve zorg in ons ziekenhuis.”

Bron: HH Leuven - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief