U bent hier

Nephroflow wint Agoria eHealth award

05/06/17

Op de Agoria eHealth Awards worden innovatieve projecten uit de zorg in de schijnwerper gezet. Gisterenavond (1 juni) mochten een team van AZ Sint-Lucas de prijs in ontvangst nemen voor beste project dat de kwaliteit van systemen verbetert en processen optimaliseert. Ook in andere landen is de belangstelling groot.

Op de eHealth Adoption Awards in Malta werd Nephroflow nog tweede, nu sleept het de eerste prijs in de wacht op de Agoria eHealth Awards die gisterenavond werden uitgereikt in Brussel. Het project werd ook voorgesteld op Health Europe 2.0 in Barcelona en vanaf morgen op het ERA EDTA-congres in Madrid. Het mag duidelijk zijn dat Nephroflow een schot in de roos is.

Samen met Typework, een Vlaamse start-up, werkte AZ Sint-Lucas gedurende twee jaar aan een oplossing om de workflow en de communicatie in de dialysecentra te verbeteren. Het resultaat was Nephroflow, een innovatieve mobiele app die de verschillende werkprocessen ondersteunt en stroomlijnt en de dienst toelaat om zonder papier efficiënter en kwalitatiever te werken.

Nu de processen in de dialysezaal werden geoptimaliseerd, wordt de focus verlegd naar de opvolging en begeleiding van patiënten thuis. De eerste stappen zijn reeds gezet om rond het pakket een scala aan apps en toepassingen te bouwen die van Nephroflow een totaaloplossing voor dialyse centra moet maken.

Bron: AZ Sint-Lucas - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief