U bent hier

Neo ZIS|EPD biedt ziekenhuizen oplossing in België

13/06/17

Al bijna dertig jaar is MI Consultancy actief in de zorgautomatisering. Verschillende ziekenhuizen heeft de leverancier van Neo ZIS|EPD op weg geholpen bij het digitaliseren van de zorg. De deadlines die het digitale actieplan e-gezondheid van de Belgische overheid heeft vastgesteld beginnen te dringen. Het onderwerp EPD/ZIS is dan ook een belangrijk punt op de agenda voor de Belgische ziekenhuizen. 

Het doel van het actieplan is dat alle ziekenhuizen een geïntegreerd EPD in productie hebben en het effectief gebruiken. Elk ziekenhuis zal dus gaan digitaliseren en zal daarvoor investeringsgeld vrijmaken. Door de strakke planning is een flexibele leverancier waarmee u direct kunt schakelen een pré. Hierin denkt MI Consultancy iets voor de Belgische ziekenhuizen te kunnen betekenen.

Directeur van MI Consultancy, Paul Edridge: ‘Zorginstellingen moeten prioriteiten stellen, ze kunnen niet alles tegelijk. Door de modulaire opbouw van Neo ZIS|EPD kunt u module voor module invoeren, wat een gunstiger kostenmodel oplevert. Zo helpen wij het ziekenhuis geleidelijk en in haalbare stappen digitaliseren. Het systeem biedt value-for-money, exact wat een ziekenhuis nodig heeft in deze tijd.’

Neo ZIS|EPD is een welkome, frisse wind in de sector. Daarnaast biedt Neo ZIS|EPD een betaalbaar alternatief voor de kostbare systemen van andere EPD/ZIS-leveranciers.

Paul Edridge: ‘Ik heb MI Consultancy in 1986 opgericht omdat ik een goede gezondheidszorg belangrijk vind. De substantiële bedragen die nu worden betaald voor een vergelijkbaar systeem als Neo ZIS|EPD vind ik verontrustend. Ik wil met Neo ZIS|EPD een betaalbare oplossing aanbieden. Een goed systeem, dat voldoet aan de wet- en regelgeving, waar gebruikers tevreden over zijn en waar een zorginstelling inspraak heeft bij de ontwikkeling van het systeem.’

De informatisering van de gezondheidszorg heeft als uiteindelijke doel om de kwaliteit van zorg duidelijk te verbeteren en de administratieve lasten voor patiënten, zorgverleners en ziekenfondsen te verminderen. MI Consultancy heeft hier ervaring mee en deelt deze kennis graag met de Belgische zorginstellingen.

Bron: MI Consultancy - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief