U bent hier

moveUP haalt MSD Health Literacy Award 2016 binnen

21/10/16

Een medische vraag hebben, maar ze niet durven stellen. Een diagnose niet begrijpen. Niet-wetenschappelijke informatie over gezondheid voor waar aannemen of geloof hechten aan mythes en taboes over dingen die onze gezondheid beïnvloeden. Dit alles komt nog steeds voor, ook bij ons, en vaker dan men zou denken. 4 op 10 Belgen hebben problemen om de informatie van hun arts te begrijpen. Hoe kunnen ze geholpen worden om hun gezondheid beter in eigen handen nemen?

De Well Done – MSD Health Literacy Awards belonen al sinds vier jaar de beste initiatieven ter bevordering van de gezondheidswijsheid in België. Met dit initiatief, dat ondersteund wordt door 14 verenigingen uit de gezondheidssector, werden al meer dan 170 Belgische projecten ter bevordering van de gezondheidswijsheid in kaart gebracht. Voor deze vierde jaargang werden 54 projecten ingediend door organisaties uit de eerste- en tweedelijnszorg, openbare instellingen, patiëntenverenigingen en particulieren. De winnaars van de Well Done – MSD Health Literacy Awards werden voorgesteld op 18 oktober bij het RIZIV. Bij deze prijsuitreiking werden initiatieven beloond om aan het tekort aan gezondheidswijsheid tegemoet te komen.

De winnaars van de vierde editie van de Well Done – MSD Health Literacy Awards zijn CHRONICARE ASBL/Maison du Diabète “Diabétiques, prenez soin de vos yeux”, “moveUP” en Sensoa “Zanzu”.

“Met meer ingediende projecten dan de vorige jaren en een hogere kwaliteit van de ingediende projecten toont deze vierde editie van de Well Done Health Literacy Awards aan dat gezondheidssector de problemen rond gezondheidswijsheid effectief wil aanpakken", zegt juryvoorzitter Stephan Van den Broucke, hoogleraar gezondheidspsychologie en preventie (UCL) en expert in gezondheidswijsheid.

moveUP

moveUP past je revalidatie aan op je persoonlijk activiteitsniveau en gerapporteerde pijn, en vermijdt zo de kans op overtraining. Met de hulp van een slimme armband en een tablet app krijgt de patiënt op elk moment van de dag een persoonlijk report op basis van je activiteiten, beweging, pijnstillers, pijnniveau en de vooruitgang in de revalidatie.  Op deze manier kan de patiënt thuis verder herstellen, op eigen tempo én op basis van een set van oefeningen speciaal geselecteerd door orthopedische professionals. MoveUP werd opgericht in 2015 in Brussel, België. Het programma werd ontwikkeld met een gerenommeerd ziekenhuis in Gent, dankzij een team van orthopedische chirurgen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten en ingenieurs. Dankzij de uitermate positieve resultaten en feedback, wordt sinds kort het programma ook wereldwijd aangeboden. 

Philippe Van Overschelde (knie & heup chirurg): "moveUP revolutioneert de traditionele knie revalidatie. De unieke combinatie van de monitoring van activiteiten en persoonlijk feedback van de patiënten is de beste manier om een persoonlijk, pijnloos en vlotte revalidatie mogelijk te maken."

Bron: MSD - eigen berichtgeving

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief