U bent hier

Mariaziekenhuis en ZOL gaan samenwerken

27/07/16

Het Mariaziekenhuis (MZNL) in Overpelt en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) zijn overeengekomen om hun samenwerking te intensifiëren. Het gaat om een intentie tot samenwerking die in het najaar in een formele overeenkomst zal gegoten worden. Beide ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat een nauwere samenwerking in ieders belang is én dat het een garantie vormt op een nog meer kwaliteitsvolle en volledige patiëntenzorg in de regio.

Het MZNL en het ZOL werken reeds jaren op een positieve manier samen op verschillende vlakken. De voorbije jaren heeft dit geleid tot meerdere samenwerkingsverbanden onder diverse vormen. Deze samenwerkingsvormen zullen in de toekomst verder uitgebouwd worden, en dit zowel op medisch als op niet-medisch vlak. De patiënt en zijn zorgnoden staan daarbij centraal. Zo wordt de keuzevrijheid van de patiënt gevrijwaard en moet de aangeboden zorg op elke locatie kwalitatief, patiëntveilig en zo breed mogelijk zijn.

De overheid, zowel de federale als de regionale, trekt duidelijk de kaart van 'netwerking'. Het ZOL en het MZNL wensen uitdrukkelijk vanuit hun historische samenwerking en als antwoord op deze beleidslijnen hun samenwerking te intensifiëren om te komen tot een globaal medisch-strategische samenwerking. Dit in overleg en met respect voor alle andere zorgverleners van de regio Noord-Oost Limburg.

Bron: eigen berichtgeving - ZOL - MZNL 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief