U bent hier

Klantvriendelijk afbetalingsplan voor patiënten met schulden

21/06/16

Sinds kort is AZ Sint-Blasius in zee gegaan met My Trusto. My Trusto helpt mensen met schulden om hun facturen te betalen en hun schulden af te bouwen, zonder bijkomende kosten voor dagvaarding of vonnis.

In samenspraak met een gerechtsdeurwaarder wordt een afbetalingsplan opgesteld. Er worden geen schulden kwijtgescholden. De filosofie achter deze regeling is die van ‘ethisch verantwoord invorderen’, met een winst voor beide partijen: de patiënt met schulden neemt contact op met een deurwaarder van My Trusto en betaalt zijn schuld af aan een haalbaar tempo, zonder bijkomende dagvaardingskosten. Het ziekenhuis heeft meer garantie om de tegoeden te ontvangen, zonder bijkomende manipulatiekosten.

Patiënten met achterstallige facturen worden over deze mogelijkheid geïnformeerd via de website en via een vermelding op hun aanmaning.

Sabine Verhofstadt, financieel-administratief directeur: “Als ziekenhuis dragen wij mensgerichtheid hoog in het vaandel. Dankzij de samenwerking met My Trusto kunnen we een ethisch verantwoorde en klantvriendelijke mogelijkheid voorstellen aan patiënten met schulden.“

Wie kan terecht bij My Trusto?

  • Iedereen in België die schulden heeft en deze niet onmiddellijk kan betalen, maar dit wel op termijn kan door een haalbare spreiding in de tijd vast te leggen. In een eerste telefonisch contact wordt met behulp van een aantal vragen de concrete situatie uitgeklaard.
  • Als MyTrusto kan helpen, wordt er een afspraak in een van de neutrale ontmoetingsplaatsen vastgelegd. Dan start in alle discretie de opmaak van een allesomvattend financieel document en een concreet afbetalingsplan voor alle schuldeisers. 
  • Als blijkt dat MyTrusto niet verder kan helpen, worden de contactgegevens aangereikt van andere instanties.

Voor meer info kan u terecht op de websites van AZ Sint-Blasius en My Trusto

Bron: AZ Sint-Blasius - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief