U bent hier

Idylla™ Ebola Virus Triage-test verkrijgt Authorisatie van U.S. FDA

03/06/16

Een moleculaire diagnosetest voor het ebola-Zaïre-virus, gezamenlijk ontwikkeld door Biocartis, Janssen Diagnostics en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) verkreeg van de U.S. Food and Drug Administration (FDA) ‘Emergency Use-Authorisatie’ (EUA).

De Idylla™ Ebola Virus Triage-test (Idylla™ EBOV Test) kan ebola-Zaïre-virus detecteren in patiënten met tekenen en symptomen van het ebolavirus. De test is zeer geschikt voor bestrijding van epidemieën door vroege en snelle testing, omdat de test binnen 100 minuten resultaat geeft op een volledig geautomatiseerd platform.

Hoewel de grootste ebola-uitbraak ooit van 2014 voorbij is, verwachten experts dat er nog sporadische uitbraken zullen komen. Op 1 juni kondigde de WHO het eind van ebolatransmissie in Guinee aan na een recente opflakkering.

ITG-onderzoekers hebben nauw samengewerkt met teams van Biocartis en Janssen Diagnostics om de aan het ITG ontwikkelde moleculaire techniek om het ebolavirus te detecteren over te zetten op het Idylla-systeem.

Link

Bron: ITG - eigen berichtgeving (3/06/2016)

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief