U bent hier

Het Majin Huis, een warm huis voor mensen met kanker - eerstesteenlegging

20/12/17

Vanochtend op 20 december legde schepen Rudy Coddens de eerste ‘symbolische' steen voor Het Majin Huis. Het Majin Huis is een project van The Majin Foundation. Het wordt een warme plek waar mensen met kanker elkaar ontmoeten, een luisterend oor vinden, informatie kunnen inwinnen en deelnemen aan een waaier van activiteiten die een gezonde mentale en fysieke levensstijl bevorderen. De officiële opening van het huis is voorzien begin 2019.

Het Majin Huis

Laten we eerlijk zijn: kanker verandert je leven. Het is erg ingrijpend, maar dat kan ook op een positieve manier benaderd worden. Het Majin Huis wordt een open huis voor mensen met kanker, hun omgeving en hun directe mantelzorgers. De deur staat open, je kan er zo binnenlopen zonder afspraak.

In Het Huis kan je informatie inwinnen, op verhaal komen en lotgenoten ontmoeten. Vrijwilligers en professionelen staan er voor je klaar.  Ze helpen je een antwoord te vinden op de vele niet-medische vragen. Kanker zorgt immers vaak voor grote onzekerheid over de toekomst voor jezelf en je omgeving. In Het Majin Huis ben je welkom voor ontspannende activiteiten, informatie, gespreksgroepen of zomaar voor een kopje koffie.

De naam Het Majin Huis komt van Majin de Froidmont, oprichtster van The Majin Foundation en het Zorghuis Gent. Het Majin Huis opent de deuren in januari-februari 2019.

“Het Majin Huis wil het kloppend hart zijn van The Majin Foundation. In Oost Vlaanderen is er nog een leemte in te vullen. Er is nood aan een warme ontmoetingsruimte voor mensen met kanker en hun naasten om hen te helpen opnieuw in hun kracht te staan.” - Majin de Froidmont

Doelstellingen van Het Majin Huis

Het Majin Huis is een wegwijzer voor mensen met kanker, hun partners en familieleden. Rust en balans terugvinden, is cruciaal. Het Huis wil de levenskwaliteit bestendigen of verhogen in welke fase van hun ziekte mensen met kanker zich ook bevinden. Het laagdrempelige initiatief helpt isolement te voorkomen en staat de omgeving bij. Tegelijkertijd organiseert Het Majin Huis contact met lotgenoten via andere gasten of via een lotgenotenvereniging. Met professionele psychosociale hulpverlening helpt ze mensen te verwerken en leert ze hen omgaan met kanker. Ook de herintrede in het actieve leven wordt begeleid.

Het Majin Huis zal ook ontspanningsmomenten organiseren zoals yoga, relaxatieoefeningen, creatieve workshops, wellbeing sessies en schoonheidsverzorging om het ziek-zijn even los te laten. Aan de lijst van activiteiten wordt komend jaar hard gewerkt.

Bron: The Majin Foundation - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief