U bent hier

Healthy Aging sleept prijs in de wacht op Biomedica Summit

18/05/17

Het Euregionale Healthy Aging-project – dat op 23 maart voorgesteld werd aan het grote publiek – heeft de Ralf Raue Award (1.500 euro) in de wacht gesleept. De uitreiking vond plaats op de Biomedica Summitin Eindhoven, een internationaal congres waar onderzoekers, ondernemers, patiënten en zorggebruikers elkaar ontmoeten voor lezingen, sessies en debatten.

Binnen het Interreg-project Healthy Aging – A Euregional Opportunity slaan universiteiten (onder meer de UHasselt), ziekenhuizen en bedrijven uit de Euregio Maas-Rijn de handen in elkaar om immuunveroudering vroeger op te sporen, zodat dit proces voorkomen of geremd kan worden. Het project loopt nog tot 2018 en wordt (financieel) mee ondersteund door Interreg Euregio Maas-Rijn en Provincie Limburg.

“Met de vergrijzingsgolf zie je ook een opmars van chronische ziekten: cardiovasculaire aandoeningen, astma, MS, reuma… Aan de basis van zulke ziekten ligt een verkeerd functionerend immuunsysteem dat bovendien sneller veroudert”, zegt prof. dr. Niels Hellings, directeur van het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van de UHasselt. BIOMED speelt een leidende rol in het project.

Op toerental
De Ralf Raue Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op Biomedica. “Hoewel het project Healthy Aging nog op volle toeren moet komen, is dit toch al een mooie erkenning voor de inspanningen en samenwerking binnen ons consortium”, zegt Kim Pannemans, coördinator van het project.
_________________

PARTNERS EN FINANCIERING
Het project ‘Healthy Aging – A Euregional Opportunity’ is een samenwerking tussen het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED/UHasselt), Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC+), Université de Liège (Luik), Universitätsklinikum Aachen (UKA), MonaCell, GlycoCheck, pTT, Curador, Phacobel en imec. Het project wordt gerealiseerd met de financiële steun van Interreg Euregio Maas-Rijn (Europa), de Provincie Limburg (België en Nederland), het Waals Gewest en Land Nordrhein-Westfalen.

Bron: UHasselt - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief