U bent hier

Happy Aging wordt Europese referentiesite

15/12/16

In het voorjaar 2016 werd een oproep gelanceerd om referentiesite te worden voor het European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP on AHA). Kandidaat sites moeten aantonen dat men op een innovatieve manier actief en gezond ouder worden, helpt te bevorderen. In april meldde Happy Aging (LifeTechValley) zich aan als referentiesite en slaagde met glans.

De Europese Commissie zet actief in op gebruiksgerichte innovaties, ook in de ouderenzorg en doet dit door bruggen te bouwen tussen regio's, zorgactoren en ontwikkelaars. Met deze Europese aanpak, wil de Commissie inzetten op drie peilers:

  • Het optimaliseren van de efficiëntie en het verbeteren van het duurzaam karakter van de sociale sector en de gezondheidszorg.
  • Het stimuleren en verbeteren van het concurrentievermogen van organisaties en bedrijven die innovatieve producten en diensten in de markt zetten.
  • Het reageren op de vergrijzing als uitdaging op mondiaal niveau, waardoor er nieuwe kansen kunnen gecreëerd worden voor bedrijven.

Referentie

De referentiesites reiken van Oulu in Finland tot Heraklion in Griekenland, van Andalusië in Spanje tot Olomouc in de Tsjechische Republiek. Ook Happy Aging (LifeTechValley) diende vanuit België een kandidatuur in en met succes.

"Happy Aging (LifeTechValley) wil vanuit de Euregio bouwen aan een internationaal ecosysteem van stakeholders, om gebruiksgerichte innovaties in de ouderenzorg te versnellen en zo bij te dragen tot meer bedrijvigheid en kwaliteitsvolle zorg. Deze erkenning tot referentiesite past perfect in deze ambitie." geeft Ingrid Lieten, algemeen directeur van Happy Aging mee.

Tijdens de European Summit on Digitale Innovation for Active and Healthy Ageing organiseerde de Europese Commissie op 7 december een officiële award ceremonie in Brussel, waaraan Ingrid Lieten deelnam en de award voor referentiesite in ontvangst nam. Daarbin waren ook de partners uit de Twins’ International Multihelix samenwerking (Medicon Village, Life Sciences Hub Wales, Sherbrooke Innopole en Inartis) aanwezig.

Bron: eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief