U bent hier

Happy Aging stuurt Bedal naar Aging 2.0 in San Francisco

15/03/17

Happy Aging organiseerde op 10 maart samen met Belgisch ambassadeur voor Aging2.0, Geert Houben (Cubigo), de lokale "Aging2.0 Global Startup Search"-pitchwedstrijd voor België. Bedal, een innovatieve start-up uit het Limburgse Diepenbeek, ging met de hoofdprijs naar huis en zal in San Francisco ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van de beste start-up in de zorgsector op Aging 2.0. 

Bedal ontwikkelde een pleister die toelaat dat patiënten met een intraveneuze katheter in alle comfort en op een veilige manier een douche kunnen nemen. Een eenvoudige en toch revolutionaire uitvinding die voor heel veel patiënten een groot verschil kan maken. En hiervan was ook de jury van Happy Aging overtuigd. Bedal haalde het van Activ84health, Digitale Woonassistent, Medimio en Ontoforce.

Alexander Van Damme (Bedal) : "Ik vond het absoluut een boeiende ervaring om in competitie te treden met andere goede ideeën. Ik kijk uit naar de reis, de Verenigde staten is voor ons product ook een beetje het beloofde land. Ik hoop er veel contacten te kunnen leggen."

Bedal treed in de voetsporen van Fibricheck die vorig jaar samen met Happy Aging naar San Fransisco trok en met succes. Na een geslaagde pitch veroverde Fibricheck er de publieksprijs, goed voor een stevige dosis naamsbekendheid en een schat aan interessante contacten. Ook ZorgAndersTV was vorig jaar aanwezig op Aging 2.0, herbeleef hier de overwinning van Fibricheck: http://www.zorganderstv.be/reportages/vlaamse-start-wint-publieksprijs-op-prestigieus-aging20-congres 

Aging 2.0

‘Aging2.0 Global Startup Search’ is een wedstrijd georganiseerd door Aging2.0 – ’s werelds grootste community rond aging – om de beste start-ups met een focus op aging te zoeken. Deze wedstrijd start met een serie pitchevents in verschillende steden over de wereld en vervolgens een grote finale in San Francisco tijdens het jaarlijkse Aging 2.0 congres. Naast de lokale pitchwedstrijd zal Happy Aging samen met haar partner Aging2.0 de allereerste Europese ‘Aging2.0 Regional Summit’ organiseren. In Hasselt zullen op 23 en 24 mei de winnaars van de lokale pitchwedstrijden over heel Europa verzamelen om hun pitch te verdedigen voor een Europese jury van experten én eindgebruikers. 

Bron: Happy Aging - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief