U bent hier

Happy Aging op zoek naar zorginnovaties op Medica

16/11/16

MEDICA is een wereldbeurs, die jaarlijks circa 4.977 standhouders samenbrengt in maar liefst 17 hallen, op een oppervlakte van een kleine 118000 m2. In 4 dagen tijd zal Medica meer dan 130.123 professionele bezoekers verwelkomen . Als belangrijkste internationale vakbeurs voor de medische industrie (medical devices & technologies) is Medica het perfecte platform om nieuwe producten te lanceren, trends te bespreken, en kennis te maken met de belangrijkste internationale spelers in de branche.

Met ruim 100 bedrijven behoort België tot de sterkhouders op de beurs. Vlaanderen is prominent aanwezig met liefst 50 exposanten, waarvan er 27 deelnemen via één van de groepspaviljoenen georganiseerd door Flanders Investment & Trade (diagnostica, interna- tionale samenwerking, fysiotherapie/orthopedie). Diverse Vlaamse bedrijven pakken uit met een nieuw product en/of andere innovatie. 

Ingrid Lieten, directeur van Happy Aging, trok met een aantal leden van Happy Aging naar Düsseldorf om kennis te maken met zowel zorginnovaties uit het buitenland alsook met Vlaamse zorginnovaties met internationale ambities. De delegatie bezocht ook enkele Limburgse bedrijven zoals: IndigoCare met hun flexibel verpleegoproepsysteem, Reskin met silicone technologieën voor de huid, en Mobitrace met hun mobiele oplossing voor verpleegkundigen. Ook 

Ingrid Lieten: "Een bezoek als dit gaat over meer dan het ontdekken van nieuwigheden. Vanzelfsprekend willen we de ondernemers uit ons netwerk een duwtje in de rug geven en willen we de deelnemers aan deze reis de mogelijkheden geven om te netwerken."

En netwerken kon er mede dankzij de ‘Belgian Happy Hour’, georganiseerd door Flanders Investment & Trade. Flanders'Care, dat verantwoord ondernemerschap in de zorgeconomie wil stimuleren, Ultrazonic gespecialiseerd in het steriliseren van medische apparatuur en Bedal met hun showerpatch waren  ook van de partij.

Happy Aging is met dit bezoek niet aan haar proefstuk toe, recent trok Happy Aging naar Silicon Valley. Bekijk het reisverslag hier: www.zorganderstv.be/reportages/happyaginggoesusa.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief