U bent hier

H.-Hartziekenhuis Lier vernieuwt samenwerkingsakkoord met huisartsen

27/03/18

Het H.-Hartziekenhuis van Lier heeft haar samenwerkingsakkoord met de huisartsen van de regio vernieuwd. De laatste update dateerde al van 1998.  

De overeenkomst werd getekend door dr. An De Cuyper, algemeen directeur van het H.-Hartziekenhuis enerzijds en dr. Jos De Smedt en dr. Carine Cloodts, voorzitters van respectievelijk Huisartsenkring Dijle en Nete en Huisartsenkring Pallieterland en omgeving vzw anderzijds. “In 1998 waren we reeds pionier in het afsluiten van een samenwerkingsakkoord met de huisartsen van onze regio. Anno 2018 vinden we het nog steeds erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de manier van samenwerken en het delen van expertise met respect voor ieders specifieke taken, werkterrein en competenties” zegt dr. De Cuyper. “De evolutie van het zorglandschap, waarbij de ligduur in de ziekenhuizen steeds korter wordt en de transmurale zorg steeds belangrijker, zorgt voor een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van zorg ten aanzien van de patiënt. Door een optimale begeleiding af te spreken tussen beide partijen (ziekenhuis en huisarts), verbeteren we de kwaliteit van zorg voor deze patiënt. Wederzijds respect, goede communicatie en erkenning van ieders taken en expertise zorgen voor een goede verstandhouding en op die manier ook een kwaliteitsvolle zorg.”

Dit samenwerkingsakkoord bestaat enerzijds uit de nodige afspraken rond de zorgverlening, thuisverzorging, communicatie en opname- en ontslagprocedure, en anderzijds uit gemeenschappelijke waarden. “Het spreekt voor zich dat professioneel en deskundig handelen deel uitmaakt van deze waarden” vertelt dr. De Cuyper. “Met uiteraard de patiënt in een centrale rol.”   

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief