U bent hier

GZA Ziekenhuizen opent nieuwe polikliniek Hof ter Schelde op Linkeroever

16/03/17

Op 3 april opent GZA Ziekenhuizen haar nieuwe polikliniek Hof ter Schelde op Antwerpen Linkeroever. Daarmee breidt GZA Ziekenhuizen haar expertise in topzorg uit naar de andere kant van de Schelde. Naast de vertrouwde low-care dialyse die volledig vernieuwd werd, biedt de polikliniek onderdak aan zeventien gedreven artsen binnen elf diverse specialismen. Patiënten kunnen hier terecht voor onder meer urologie, kinderziekten, neurologie, thorax- en vaatheelkunde...

De nieuwbouw bevindt zich midden in een oase van rust en het omringende groen. “Gezien de huidige urbanisatie op Linkeroever is GZA Ziekenhuizen ervan overtuigd om met een zorgaanbod op maat een meerwaarde te bieden aan de buurtbewoners”, aldus directeur patiëntencoördinatie Tania Otto.

Alle gegevens binnen handbereik

Als satelliet van GZA Ziekenhuizen, staat deze polikliniek in rechtstreekse digitale verbinding met de GZA ziekenhuissystemen. Zo kunnen artsen meteen resultaten opvragen, verslagen laten doorsturen of operaties inplannen. Voor een aantal specifieke onderzoeken of behandelingen verwijst de arts mogelijk door naar één van de campussen van GZA Ziekenhuizen. De polikliniek kan dan ook op alle mogelijke ondersteuning van deze campussen rekenen.

Gemakkelijk te bereiken

De polikliniek zal open zijn op weekdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Er is voldoende parkeerruimte in de ondergrondse parkeergarage of in de omliggende straten. De bus brengt patiënten tot voor de deur en voor de sportievelingen is er een Velo-station in de buurt.

Kijkmoment en opening

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen alvast een kijkje komen nemen op zondag 19 maart tussen 13 en 17 uur tijdens de Dag van de Zorg. Tijdens deze opendeurdag kunnen zij de dialyse en de nieuwe lokalen komen bezoeken. Op maandag 3 april zijn de eerste patiënten welkom. Zij kunnen nu al een afspraak maken via het nummer 03 443 34 43.

Bron: GZA - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief