U bent hier

Gloednieuw zorgverblijf en wzc in Meise-Wolvertem zet deuren open voor bezoekers

26/09/17

In Meise is begin deze week Moutershof geopend, een zorgverblijf en woonzorgcentrum van My Assist. Residenten kunnen er terecht voor kortdurende revalidatie en herstel, of wanneer mantelzorg tijdelijk wegvalt. Tijdens Open bedrijvendag op 1 oktober zijn alle geïnteresseerden welkom voor een rondleiding met ontbijt, tussen 9u en 11.30u.

Moutershof biedt zo’n 100 één- en tweepersoonskamers en vier familiekamers voor residenten die tijdelijk opvang kunnen gebruiken. De residenten van het zorgverblijf kunnen dag en nacht rekenen op professionele ondersteuning in nauw contact met ziekenhuizen en behandelende artsen. Zo staat er een team van onder andere dokters, kinesisten, ergotherapeuten, verpleeg- en zorgkundigen voor hen klaar. Daarnaast zijn 24 kamers ingericht als woonzorgcentrum voor wie beter geholpen is met de langdurige intensieve dagelijkse zorgen van een rust- en verzorgingstehuis.

My Assist gaat op een respectvolle manier om met de individuele behoeften van de residenten en bewoners. “We stellen alle radertjes die bijdragen tot een goede zorg feilloos op elkaar af”, zegt directeur Sandra Michiels. “Controlediensten en kwaliteitshandboeken helpen ons om de kwaliteit van de verleende zorg te monitoren zodat we er altijd zeker van zijn dat onze bewoners de beste zorgen ontvangen. Daardoor kunnen we onze residenten een kwalitatieve ondersteuning bieden, terwijl hun families op beide oren kunnen slapen. En wanneer ze voldoende gerevalideerd zijn, bereiden we samen met hen, op hun tempo, hun terugkeer naar huis voor.”

In de kamers zet Moutershof maximaal in op de autonomie van de resident. De kamers in het zorgverblijf beschikken over een koelkast, televisie, kluisje en een oproepsysteem. Speciale wellnessbedden kunnen worden verlaagd tot op vloerniveau en ook de douches werden op vloerniveau gehouden. In elke kamer is bovendien veel natuurlijk licht.

Residenten hoeven niet hun volledige revalidatie op hun kamer door te brengen. Er zijn verschillende gemeenschappelijke zones, onder andere een brasserie en een fitnessruimte. Dat maakt het voor residenten makkelijker om te ontspannen en elkaars gezelschap op te zoeken wanneer ze dat willen.

Wie graag een kijkje komt nemen in het volledig nieuwe zorgcentrum aan Zep 7 in Meise kan daarvoor terecht tijdens de opendeurdag op 1 oktober, tussen 9u en 11.30u. Bezoekers krijgen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld.

Meer informatie: www.moutershof.be

Bron MyAssist - eiegn berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief