U bent hier

Gevallen patiënten vlot terug rechtop met innovatief toestel

17/10/16

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen heeft twee innovatieve toestellen in gebruik genomen om gevallen patiënten met een eenvoudige druk op de knop terug recht te helpen.

Vooral ’s nachts een handig hulpmiddel

“’s Nachts zijn onze verpleegkundigen alleen en kunnen ze niet zo gemakkelijk hulp inroepen van een collega of buur. Met de Raizer-lift worden patiënten op een veilige en comfortabele manier rechtop geholpen zonder dat onze verpleegkundigen hiervoor hun rug moeten belasten”, verduidelijkt Carolien Cavents, stafmedewerker zorgbeleid bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Hoe werkt het Raizer-toestel?

Onder de bovenbenen van de gevallen persoon wordt een motortje geschoven dat dienst doet als zitvlak van de lift. Vervolgens wordt de motor verbonden met een aantal buizen met rugsteunen eraan. Eens alles op zijn plaats zit en vastgeklikt is, wordt de motor geactiveerd met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening. Zo helpt de verpleegkundige de patiënt vlot en comfortabel rechtop.

Eerste toestellen in gebruik genomen

Onlangs werden er twee van deze Raizer-toestellen in gebruik genomen binnen het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. De eerste reacties zijn zeer positief.

Nachtverpleegkundige Veva: “We krijgen ’s nachts wel eens regelmatig een oproep om een gevallen patiënt recht te helpen. Midden in de nacht is het natuurlijk moeilijker om hulp in te roepen van derden; dan is zo’n toestel echt geen overbodige luxe. En het is dan ook nog eens heel handig in gebruik. Op enkele minuten tijd kunnen wij onze patiënt weer rechtop helpen. Dit komt zowel de patiënten als ons als verpleegkundigen ten goede. Wij zijn heel blij dat het Wit-Gele Kruis heeft geïnvesteerd in deze slimme lift!”

Bron: Wit-Gele Kruis Antwerpen - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief