U bent hier

EIB steunt uitbreiding AZ Sint-Lucas in Gent

13/12/16

De Europese Investeringsbank heeft vandaag een leningsovereenkomst getekend met het AZ Sint-Lucas te Gent. De lening van EUR 50 miljoen komt ter ondersteuning van het conversieplan om het AZ Sint-Lucas klaar te maken voor de toekomst.

Het ziekenhuis heeft een masterplan uitgewerkt waarbij een aantal noodzakelijke investeringen op het programma staan, waaronder een nieuwe vleugel met voornamelijk dagziekenhuisactiviteiten, de reconversie van een loftgebouw voor administratieve diensten, een nieuw onderkomen voor revalidatiediensten en aanpassingen aan een bestaande vleugel voor geriatrische afdelingen.

EIB Vice-President Van Ballekom zei over de operatie: “De Europese Investeringsbank heeft een duidelijke maatschappelijke functie, die bijvoorbeeld naar voren komt in de steun die zij geeft aan Belgische projecten in drinkwatervoorziening en energieopwekking. Een minder belichtte kant daarvan is de steun die zij de afgelopen jaren heeft geleverd aan ziekenhuizen en universitaire campussen in heel België, waarvoor de EIB sinds 2010 al meer dan 1,4 miljard euro beschikbaar maakte. De Bank is er ook voor de gezondheidszorg en dit is zeker en vast niet het laatste ziekenhuis dat wij steunen. ”

Niko Gobbin, algemeen directeur van het ziekenhuis voegde toe: “AZ Sint-Lucas investeert verder in betrouwbare zorg voor onze patiënten. Naast de hoge kwaliteit van zorg die onze artsen en verpleegkundigen leveren, draagt ook een moderne infrastructuur daartoe bij. De steun van de EIB helpt ons om dit te blijven waarmaken, ondanks de zware besparingen door de overheden."

De totale kosten van het masterplan komen uit op EUR 112 miljoen. De werken zullen begin volgend jaar van start gaan en zullen geleidelijk aan uitgevoerd worden, zodat het ziekenhuis volledig operationeel zal blijven. Medio 2021 zullen de laatste werken voltooid zijn.

Bron: AZ Sint-Lucas - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief