U bent hier

Eerste resultaten kwaliteitsmeting geestelijke gezondheidszorg bekend

03/04/17

Ook de geestelijke gezondheidszorg meet nu zijn kwaliteit met kwaliteitsindicatoren. In 2016 gebeurden de eerste metingen, de resultaten zijn vandaag bekend. Ze bieden nuttige info voor voorzieningen om verbetertrajecten te starten. Er zijn resultaten van een patiëntenpeiling bij meer dan 5.000 patiënten en resultaten over de inzet van ervaringsdeskundigen, het suïcidepreventiebeleid en de volledigheid van het geneesmiddelenvoorschrift. 

Gert Peeters en Frieda Matthys, voorzitters van het indicatorenproject geestelijke gezondheidszorg: “Uit de Vlaamse Patiënten Peiling blijkt een gemiddelde tevredenheidsscore van 7,9/10, over alle zorgvormen en alle aspecten van kwaliteit heen, en dat is een heel goede score. We moeten echter voorzichtig zijn om er nu al grote conclusies aan te verbinden. Dit was een eerste meting, een soort testmeting waar nog lang niet alle voorzieningen in de geestelijke gezondheidzorg hebben aan deelgenomen. En uiteraard legt deze eerste peiling ook enkele belangrijke werkpunten bloot voor de deelnemende voorzieningen. Zij kunnen nu met hun resultaten aan de slag.”

Meer informatie in het persbericht als bijlage, alle resultaten in het bijgevoegde rapport en op https://www.zorg-en-gezondheid.be/eerste-metingen-van-kwaliteit-in-de-geestelijke-gezondheidszorg.

Agentschap Zorg & Gezondheid - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief